image

Нардеп від Закарпаття Лунченко заявив, що не голосуватиме за зміни до закону Про вибори

Нардеп від Закарпаття, екс-голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко категорично проти запропонованих президентом змін до закону Про вибори

Про це Лунченко написав на своїй сторінці у Фейсбук. З його слів, ці зміни стосуються ліквідації мажоритарної частки у виборах і голосування виключно за пропорційною системою. При цьому, партійні виборчи списки запропоновано залишити закритими. Тобто, виборці голосуватимуть виключно за партії, а хто є кандидатами від тої чи іншої партії не знатимуть.

Валерій Лунченко вважає, що 50% мажоритарної системи потрібно залишити.

"Якщо ставити на ваги обрання складу парламенту за закритими списками, де корупційна складова буде основою їх формування та залишити сьогоднішню систему 50%/50%, я виберу другий варіант.
Вважаю, що обраний по мажоритарній системі депутат - це людина, яка проживає на даному окрузі, турбується про нього, докладає зусиль для його розвитку і найголовніше - є зв'язківцем між людьми та ВРУ.
А вже кого конкретно обирати - це рішення самих виборців!
Отож, моє сьогоднішнє рішення принципове і Закон змінюємо лише у випадку запровадження відкритих списків!", - написав Лунченко.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com