image

Передвиборчі скандали: у Перечині спалили авто кандидату на голову громади, в Іршаві влада займається "чорним піаром"

Завтра у двох закарпатських містах відбудуться вибори до об'єднаних територіальних громад - Іршаві та Перечині. 

Що цікаво, кампанія проходила без особливих скандалів. У Перечині нинішній мер Іван Погоріляк вважався беззаперечним фаворитом. Він не особливо витрачався на кампанію. В принципі, його опоненти також не вирізнялися активною кампанією.

А от сьогодні вночі стався дивний випадок - кандидату на голову Перечинської громади від "Справедливості" Владиславу Паніну спалили автівку.

Поліція каже, що повідомлення про пожежу отримала 29 квітня о 01:40 ночі. За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.194 ККУ (Умисний підпал). Автомобіль з місця події забрали для проведення експертиз.

Виникає питання, кому і для чого потрібен був цей скандал. Навряд, чи Погоріляку. Той взагалі зі своїх опонентів повинен був пилинки здувати, адже вони лише і чекали чогось скандального, щоб хоч якось звернути увагу на своїх персон. Власне не виключено, що міг бути і самопідпал. Це вже повинна вирішувати поліція.

Що стосується Іршави, то тут кампанія була досить активною. І якщо в Перечині лише четверо кандидатів на голову громади, то в Іршаві аж 7. Тривалий час фаворитом вважався міський голова Степан Бобик, який свого часу на Іршавщині розбудовував партію Медведчука СДПУ(о), а зараз є вірним штиком Віктора Балоги і його Єдиного Центру. Насправді, Іршаву називають "тихим болотом" і найдепресивнішим містом Закарпаття, яке зупинилося в розвитку. Тим не менше, Бобику вдається втримувати значну частину електорату за рахунок вірних йому працівників бюджетної сфери.

Протягом кампанії Бобик не вів якоїсь особливої агітації, за виключенням роздачі продуктових наборів бюджетникам з супермаркетів Балоги.

Тим не менше, цього разу більш динамічну кампанію проводив головний конкурент Степана Бобика Віктор Товстий. Схоже на те, що команда Бобика, яка тривалий час ігнорувала Віктора Товстого, наприкінці кампанії таки активізувалася. Ця робота проводилася з використанням "чорного піару". Наприклад, днями у мережу було виставлене фото з пакунком продуктів, серед яких була і агітаційна газета Віктора Товстого. Акцент робився на те, що Товстий роздає "бабкам гречку". У штабі Товстого не реагували на звинувачення і лише повідомили, що фото явно постановочне і таких фотографій може зробити будь хто і проти будь кого. 

Сьогодні ж "день тиші" і агітація вже не ведеться. Що стосується завтрашнього дня голосування, то можна бути впевненим, що ні в Перечині, ні Іршаві особливих провокацій не буде. Принаймні ці вибори значно спокійніші, ніж були нещодавно в курортній Поляні Свалявського району.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com