image

Політичні ігри на Закарпатті: Москаль підтримав заколотників Хустщини

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль зустрівся з новообраним керівництвом Хустської райради і висловив їм підтримку

Бунтівна Хустська районна рада, яка звільнила своє керівництво і обрала нове, отримала підтримку з боку голови ОДА Москаля. У той час поки звільнений керівник району та партійний осередок Блоку Петра Порошенка домагається правди в правоохоронних органах, щоб покарати заколотників, сам голова фракції Блоку Петра Порошенка в Закарпатській облраді, голова ОДА Геннадій Москаль спочатку відмовчувався щодо ситуації на Хустщині, а сьогодні зранку його прес-служба розповсюдила повідомлення про зустріч Москаля із заколотниками.

"У Камінному залі облдержадміністрації Геннадій Москаль зустрівся з новообраним керівництвом Хустської районної ради та головою Хустської райдержадміністрації. Голова Хустської райради Юрій Іванчо (який, до речі, не був і не є членом жодної політичної партії) разом зі своїм заступником Михайлом Калиничем запевнили керівника області, що головна мета їхньої діяльності – це розблокування роботи районної ради й відновлення нормального фінансування працівників бюджетної сфери, а не політичні протистояння. Перші необхідні для цього рішення вже прийняті на останній сесії. Водночас Ю.Іванчо попросив Г.Москаля приділити більше уваги Хустському району в плані фінансової допомоги, щоб не допустити виникнення заборгованості по зарплаті.
Голова ОДА підкреслив, що принципово не втручався в конфліктну ситуацію з керівництвом райради, оскільки це орган місцевого самоврядування.
– Вибирати керівництво й вирішувати, як і з ким працювати, – це ваші внутрішні справи, – наголосив Г.Москаль. – Однак як керівник виконавчої гілки влади в області я радий, що роботу ради розблоковано, і депутатський корпус нарешті запрацював. Хустський район – найбільш дотаційний на Закарпатті, і ми, пам’ятаючи, це намагаємося по максимуму залучити сюди кошти з різних джерел. Це і ремонти автодоріг за рахунок «дорожнього експерименту», і об’єкти з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), і додаткове фінансування з обласного бюджету. Крім того, я попросив народного депутата від Хустщини Валерія Лунченка лобіювати на рівні Верховної Ради не тільки рідне м.Хуст, але й не менш рідний Хустський район, на що він дав згоду.
Стосовно конфліктної ситуації, яка тривалий час перешкоджала роботі Хустської районної ради, Г.Москаль зазначив:
– Нема нічого особливого, якщо в керівників ради й адміністрації різне бачення щодо тих чи інших питань. Але коли це призводить до публічних протистоянь, звинувачень і паралічу депутатського корпусу – виникає надзвичайна ситуація. Тому я раджу керівництву райради та райдержадміністрації частіше заходити один до одного в кабінети, виявляти гнучкість, іти на компроміс і знаходити спільні рішення", - йдеться в повідомлення прес-служби ОДА.

Нагадаємо, що більшість депутатів, які звільнили голову райради і склали нинішню більшість, є представниками Єдиного Центру Віктора Балоги. Саме для боротьби з монополією Балог в Закарпатті  президент Петро Порошенко і назначив Геннадія Москаля головою Закарпатської ОДА.

Тим не менше, джерела в ОДА розповідають, що насправді фактична більшість депутатів (навіть з різних партійних фракцій) є людьми нардепа Валерія Лунченка. Таким чином Лунченко та Москаль отримали повний контроль над районом. Нівеляція впливу людей Віктора Балоги на Хустщині є лише питанням часу. 

Але ця ситуація так і не дала відповіді на інше питання - як бути з представниками Блоку Петра Порошенка, яки[ райрада фактично витіснила з управління районом. Як Геннадій Москаль пояснить Петру Порошенку, чому він не захистив людей від БПП. Дивно, що нічого з цього приводу не коментує нардеп Валерій Пацкан, який очолює БПП в Закарпатті.

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com