Про причини циганського бунту в Мукачеві (+ВІДЕО)

У Мукачеві цієї ночі сталося жахливе вбивство, за яким послідувала помста. Жертвою став 18-річний хлопець, а мстили цигани —самопроголошеному барону.  

 

Ром 1997 року народження помер цієї ночі на операційному столі внаслідок пострілів і значної втрати крові. За інформацією ЗМІ, хлопець мав особистий конфлікт з молодшим сином самопроголошеного Національного барона України Калмана Лакатоша, через що поплатився життям. За попередньою інформацією, загиблий мав дружину з дитиною й очікував народження другої. 

Події розвивалися у Мукачеві, на на перехресті Івана Франка - Трудова, де двоє хлопців 1992 та 1997 зустріли  іншого хлопця з яким у них виникла сварка. Один з них наніс удар іншому. Одразу після під'їхало авто, з якої вийшли громадяни 1962 та 1981 року народження які теж вступили у сварку з хлопцями. Трохи згодом один з них витягнув предмет схожий на зброю та вистрілив.

Саме таку версію наводить міліція, яку викликали вже до лікарні, куди привезли хлопця з вогнепальними пораненнями. Наразі відкрито кримінальне провадження за ч1 ст. 115, "Умисне вбивство". У місті оголошено план перехват.

Після повідомлення про смерть хлопця цигани збунтувалися і підпалили дім самопроголошеного барона. За інформацією, яку надали  УНН у Мукачівському міському відділі міліції, вогнем були охоплені будинок, надвірні споруди, автотранспортні засоби. Станом на 10.25 полум’я вдалося загасити. Вогнем знищено житловий будинок, конюшню ще одну господарську будівлю, п’ять автівок. Господарів садиби вдома на час займання не було. Постраждалих немає.

За версією Мукачівського МВ УМВС України у Закарпатській області, сьогодні вночі невідомий обстріляв групу хлопців. Однак ім’я вбивці вже оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуці надреп від Закарпаття Віктор Балога. Звісно, політик не міг пропустити нагоди "підв’язати" цей випадок до передвиборчої кампанії. 

"Вбивцею виявився Олах Калман Калманович, 1981 року народження, кримінальний авторитет по кличці Чіпі. Його батько - теж бандит, наркоторговець, кримінальник.

А ще вбивця - кандидат в депутати до Мукачівської міської ради. Але не від "Опозиційного блоку", а від Блоку Петра Порошенка. Можливо, саме тому його до сих пір не затримали? Бо особа, на яку в міліції заведено з десяток справ, вбивця і кримінальний авторитет йде в міську раду від імені Президента України? І це зайвий раз підтверджує те, про що говорив уже не раз - Ланьо з Порошенком і Медведчуком працюють у одній зв'язці проти Закарпаття.

Наша область, мабуть, єдина в Україні, де кримінал зростається з владою. І це відбувається дуже швидкими темпами. Влада, боючись програти, готова укласти угоду хоч з кумом Путіна, хоч з дияволом", - написав Балога. Він закликає Міністра внутрішніх справ і Генпрокурора взяти під контроль цю справу, щоб не допустити заворушень у ромському таборі. 

Тепер щодо причин. ЗМІ повідомляють, що на Калмана Лакатоша відкрито з десяток кримінальних справ, які міліція не поспішає розслідувати. Крім того, у 2014 році роми вимагали арештувати та запроторити Калмана Калмановича Лакатоша у в’язницю через постійні погрози на адресу мешканців поселення. Тоді, правда, конфлікт асоціювався з особистими інтересами одного з депутатів Мікачівсьокї міської ради. Політик не зміг пробачити Калману Калмановичу втрати впливу на ромів, після обрання нового барона поселення.

Сьогодні вранці роми зібралися під будівлею Мукачівського райвідділу міліції. Тут вони очікують на Калмана, якого затримали в селі Яноші Берегівського району. Про затримання Олаха наразі нічого невідомо. І хоч помста наразі є основною версією підпалу, у цій ситуації може вникнути чимало інших причин циганського конфлікту. 

 

Prozak.info,

відео РMG.ua

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com