image

Про що говорив Губаль на прес-конференції

 

Сьогодні в Ужгороді вібулася прес-конференція голови Закарпатської ОДА Василя Губаля з приводу подій у Мукачеві. Посадовець, зокрема, повідомив, що надзвичайного стану в області не буде, чутки про велику кількість приїжджих військових перебільшені, а представники інших осередків ПС таки намагалися в'їхати в область. 

Про інцидент було відомо за кілька днів

Наразі немає потреби оголошувати в області надзвичайний стан через події в Мукачеві. Ситуація знаходиться під контролем, запевнив голова Закарпатської ОДА. Під час прес-конференції він повідомив, що про можливі з'ясування стосунків він знав, однак не думав, що все буде вирішуватися за допомогою зброї. 

В ужгородському аеропорту не військові, а цивільні літаки

Немає потреб хвилюватися і через скупчення військової техніки, а також польоти літаків, які спостерігали ужгородці на вихідних. В аеропорту знаходяться не військові, а цивільні літаки, на яких прилетіли Ярош, Наєм та посадовці СБУ, тому не варто боятися, - запевнив Губаль. Однак кількість правоохоронців на Закарпатті поповнили за рахунок сусідніх областей, оскільки 40 відсотків закарпатських військових знаходяться в зоні АТО

Ярош не давав вказівок на стрілянину 

Ярош негативно поставився до дій "ПС" на Закарпатті і наказів стріляти він не давав. Про це він сказав Губалю особисто під час зустрічі, а також запевнив, що виступає категорично проти зброї. Зараз він веде переговори зі своїми підлеглими, але досі порозуміння між ними не досягнуто, заявив В.Губаль. На запитання журналістів, чи ця людина − це Роман Стойка, Василь Губаль відповів: думаю, що так. 

На Закарпаття намагалися проникнути представники інших осередків ПС

Як повідомив голова Закарпатської ОДА, зараз він має інформації про місце перебування представників ПС. Також Василь Губаль підтвердив смерть двох загиблих правосекторівців. Правоохоронцям вже відомі всі учасники інциденту, що відбувся. Місто й область працюють у звичному режимі. Однак з метою безпеки посилені блокпости на в'їзді в область і саме Мукачево.

Представники інших осередків ПС  інших патріотичних сил намагалися заїхати в Закарпаття, але на блок-постах їм відмовляли. Хлопці з порозумінням ставилися і розверталися. Приїжджали львів'яни, франківчани інші, деякі навіть із зброєю, - зазначив Губаль і додав, що ми самі можемо розібратися з тим, що відбувається в області. 

Губаль - на звільнення?

Прес-конференція закінчилася інцидентом: наприкінці  розмови з медійниками депутат Закарпатської облради Андрій Сербайло попросив слово і звинуватив Василя Губаля у бездіяльності. Після цього він запропонував голові ОДА написати заяву на звільнення. Василь Губаль у відповідь запитав, чому він повинен звільнятися. Відтак відбулася коротка словесна перепалка й обидва посадовці покинули залу. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com