image

Прокуратура оскаржить «погорєловську» редакцію генерального плану

Прокуратура Закарпатської області 16 лютого 2016 року подала до суду позов про визнання нечинним та скасування рішення Ужгородської міської ради «Про затвердження містобудівної документації» №1881, яким затверджено скандальні зміни до генерального плану та план зонування. 

Зважаючи на суспільний резонанс, грубі порушення законодавства при розробленні містобудівної документації та цілковиту бездіяльність прокурора міста, за вказівкою прокурора області Володмира ЯНКА, прокуратура Закарпаття взяла повну відповідальність за захист державних інтересів на себе.

Читайте також:  Генпрокурора просять розібратися з генпланом Ужгорода

Чому мер Ужгорода лише вдає, що пішов на компроміс з громадою

В умовах реформування правоохоронної системи, прокуратура стала досить чутливою до запитів громадськості. А її безпосередня залученість у оскарженні генерального плану посилює позиції ініціативи Кірпічки у справі зі скасування усіх рішень міської ради 9 листопада 2015 року. Тепер, Ужгородській міській раді буде складніше опонувати громадськості. Богдан Андріїв буде змушений шукати адекватний компроміс.

Нагадаємо, що завдяки цим містобудівним документам з карти міста зникають сквер на вулиці Чехова, парк «Перемога» на вул. Заньковецькій, частково території Боздошського та Підзамокового парків, зелені острівці в житлових кварталах міста, та інші. Були грубо порушені межі суміжних Оноківської, Баранинської, Сторожницької, Великолазівської сільських територіальних громад тільки з однією метою: за рахунок вільних земель суміжних сільських громад вирішити питання збільшення зеленого кільця як компенсацію поступового зменшення зелених зон у житлових багатоквартирних кварталах міста.

Усі три містобудівні документи (зміни до генплану в редакції 9 листопада 2015 року, план зонування та історико-архітектурний опорний план) не узгоджуються між собою та породять у перспективі повний хаос у забудові міста.

 

Олександр Зімін для ProZak.info

 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com