image

Що розповів мер Ужгорода на прес-конференції

Мер Ужгорода Віктор Погорєлов відповідав на запитання журналістів під час прес-конференції 18 червня. ProZak зібрав для вас найважливіші тези цього заходу. Серед того, про що розповідав мер, було питання про "Корону", камери у місті, виборчу кампанію, а також будівництво хоспісу в місті. 

 

Про вибори

Хоч раніше Погорєлов запевняв, що повторно балотуватися не буде, під час прес-конференції розповів, що є група осіб старшого віку, яка просить його подавати свою кандидатуру. Він також заявив, що готовий підтримати гідну кандидатуру, якщо така буде. Разом з тим мер Ужгорода вже знає, що на його місце претендує 18 осіб. У проекті закону про вибори, який поки ще не прийнятий, вибори очільника міста в Ужгороді мають пройти в два тури.

Хоспіс в Ужгороді

Питання хоспісу, яке вчора обговорювали на громадських слуханнях, на сесію ставити не будуть, зазначив Погорєлов. "Ми пройдемо ще ряд обговорень, визначимо можливості відмови орендарям. Адже земля з озером була виділена під гіпермаркет із зоною відпочинку. Треба через суд позбавити їх цього права. Вони колись платили мізерну плату, а тепер це 185 тисяч Я думаю, вони самі не згодяться навіть платити. Ніхто у таких складний час будуватися не буде”. - процитував мера Заголовок.

Камери будуть працювати, якщо погасять борг

Погорєлова запитали,  коли працюватимуть камери на вулицях міста. Він відповів, що запрацювати вони можуть хоч уже, адже всі справні, треба тільки погасити борг за їх використання, який не платили останні два роки. Торік, під час керівництва містом в.о. Віктора Щадея, оплату за веб-камери припинили і їх вимкнули, а частину вкрали і ніхто нічого так і не знайшов.Погорєлов висловив сподівання, що завтра на сесії міськради питання з виділенням коштів на камери депутати таки вирішать, - повідомив сайт 7днів.

"Корона" 

На Щадея, який був в. о. мера перед Погорєловим, сучасний мер "наїхав" і в питанні продажу "Корони". Він зазначив, що внутрішні роботи роблять без дозволів і що продано частину раніше проданої «Корони», коли був в.о. мера був Віктор Щадей. Таку інформацію мер дізнався зі ЗМІ. Всі роботи мали завершити до вересня цього року, і Погорєлов вважає, що завершаться вони ще нескоро. 

Гроші на ремонти

Щодо ремонтів в Ужгороді, предбачено 24 млн. гривень на капітальний ремонт доріг. Цього року буде відремонтовано 54 внутрішньоквартальних  території. Паралельно з цим проводиться ремонт водопроводу а каналізації. Заплановано 10 таких об’єктів на загальну суму 675 тисяч гривень.

Відремонтувати закарпатські водоканали мають намір угорці. На реконструкцію каналізації в місті Ужгороді міська влада може отримати кредит з 0,05% на 30 років від Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини. 

Тарифи на маршрутки

Під час прес-конференції мер сказав, що ціна на маршрутки зростати не буде. "Але мають бути виконані умови, які ми поставили перевізникам. Це і GPS-навігатори, і решта умов. Нині можу сказати, що біля ста маршруток в місті уже мають GPS-обладнання", - зазначив Погорєлов.

Ужгород поки що сам

Щодо децентралізації, станом на сьогодні до Ужгорода не хочуть приєднуватися села, оскільки бояться втратити володіння землею. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com