image

Сесії Закарпатської облради перетворюються на політичні балагани

Але чи є якась користь для Закарпаття від таких сесій

Трибуна облради перетворюється на майданчик для політичних лозунгів.

Цього четверга було так само. Сесії стають нервовішими, а деякі політики та партії починають передвиборчий піар. Просто тхне популізмом.

З двадцяток націоналістів прийшли під стіни будівлі облради з партійними прапорами і ніби вимагали проголосувати за "антиолігархічний пакет". Яка компетенція облради у цьому питанні важко сказати. Чи може обласна рада боротися з українським олігархатом і в який спосіб? Невідомо. А от націоналісти навіть були задоволені тим, що їх не пускали на сесію зі своїми прапорами, бо відразу ж поширили інформацію, що як вони вболівають за Україну, а от облрада на боці олігархів. Піар? Піар.

Окрім того, напередодні депутат Віктор Русин висловив сумніви в тому, що облрада має компетенцію визнавати бійців добровольчих батальйонів повноцінними учасниками бойових дій АТО з відповідними преференціями. І відразу ж нарвався на критику з боку тих таки добровольців.  Потім депутати зрозуміли, що краще таки прийняти якесь рішення по добровольцям і заробити собі політичні бали, а окрім того задовольнити вимоги самих добровольців, які хочуть мати такі самі пільги та преференції, як ветерани АТО, які офіційно воювали у військових підрозділах армії.

І все пішло як по маслу. 49 депутатів проголосували за визнання добровольців повноцінними учасниками АТО. І всі задоволені. Але що це дасть, ніхто не знає. А не дасть це нічого, бо облрада не має відповідних повноважень. Це питання Верховної Ради та уряду. А у Верховній Раді та уряді скажуть, а як ви можете довести, що ви воювали, якщо ніде немає офіційних підтверджень? І так далі...

Ще одне виключно політичне питання пройшло на сесії. Наша СБУ трусить угорський фонд Еган Еде, який надає фінансову допомогу малим підприємцям на придбання сільськогосподарської техніки та приладдя. СБУ переконує, що цей фонд фінансує когось або щось, що зазіхає на територіальну цілісність України.  Ну і наші депутати обурені цим фактом, а тому прийняли рішення звернутися до Генпрокуратура, яка повинна взяти ведення цієї справи під свій контроль, щоб СБУ там щось не накрутила. Та хто вас просить ці звернення робити? Ця справа не лише під контролем прокуратури,але й самого Президента, бо йому також цікаво, з якого такого дива СБУ Закарпаття взялася за благодійний угорський фонд у той час, коли ледве-ледве почали налагоджуватися стосунки з Угорщиною. 

За цим усім в інформаційному полі не прозвучало жодного вирішеного на сесії питання, яке б стосувалося покращення соціально-економічного розвитку нашого краю. Одна політика. Виборами пахне. Та й сесію вирішили не затягувати, бо керівників області вже чекали журналісти в готелі "Дружба". Не для того щоб питання задавати, а для того, щоб отримати від влади чергові дипломи і конверти. Совок він такий.

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com