image

Скандальне звільнення: обласна юстиція – без голови

Під кого звільнили місце в кріслі начальника Головного управління юстиції Закарпаття

Несподівано подав у відставку начальник Головного управління юстиції Закарпатської області  Фартушок.

На своїй сторінці у соцмережах він написав:

«Шановні колеги , працівники органів юстиції Закарпатської області , прийміть мою щиру подяку за ту роботу яку ви проводили кожен на своєму робочому місці, во ім’я і во благо нашої держави України. Так сталося , що я змушений був сьогодні написати заяву про звільнення з посади начальника юстиції Закарпатської області . Безпідставні та надумані звинувачення , надають мені право поступити саме так .

Ви є найкраща команда з якою мені доводилось працювати . Я надіюсь що все що ми робили разом з вами , буде достойно сприйнято громадою Закарпаття. Слава Україні».

Згодом на деяких ресурсах була інформація про те, що робота Фартушка була розкритикована київським начальством на останній селекторній нараді. Мовляв, мало ініціативи щодо втілення нових проектів Мінюсту і те, що Закарпатська обласна юстиція бере плату за апостилі.

Варто відзначити, що Ігор Фартушок насправді доволі фахова людина. Закінчив «право» Львівського університету і 25 років працював адвокатом. На посаду начальника Головного управління юстиції в Закарпатській області був призначений в травні 2014 року.

Фартушка називали політично прихильним до «Фронту Змін» («Народний Фронт»). Розповідають, що саме люди голови «Народного Фронту» Валерія Лунченка пролобіювали кандидатуру Ігоря Фартушка на посаду головного юриста області.  Фартушок був у дружних відносинах з Ярославом Шафарем, який свого часу був у «Народному Фронті», а згодом перейшов до «радикалів» Олега  Ляшка. Фартушок разом з Шафарем були членами Ротарі-клубу.

На фото: Ігор Фартушок, "речник" голови обласного "Народного Фронту" Лунченка Лариса Липкань та Ярослав Шафар. 

За свідченням людей з оточення Ігоря Фартушка він має дуже хороші людські якості: це чесна і порядна людина.

Постало питання, хто ж очолить управління юстиції після відставки Фартушка. Називається кандидатура Петра Ільницького. Він став депутатом Закарпатської обласної ради від партії «Відродження». Ця партія наразі входить у так звану «більшість» в облраді разом з «Солідарністю», фракцією Партії угорців та Опозиційним Блоком. Перший номер «Солідарності» в облраді і одночасно голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль вимушений був створювати більшість із «Відродженням», щоб не дати Вікторові Балозі обрати головою ради свою людину.

Дехто називає призначення на посаду голови управління юстиції Закарпаття  представника «Відродження» Петра Ільницького як «подяку» «Відродженню» за «співпрацю», однак сам Геннадій Москаль має на Ільницького невеличку «образу». Справа в тому, що Петро Ільницький на виборах в облраду переміг на окрузі в Ужгороді вірного соратника Москаля, його давнього «речника», а нині начальника управління інформації ОДА Ярослава Галаса. Тим не менше, Ільницький має хороший юридичний досвід, є старшим юристом і працює в юридичному центрі «Міжнародне право» і вже очолював управління юстиції області.

Василь Король для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com