image

Трьом закарпатським екс-нардепам анулювали дипломатичні паспорти

Міністерство закордонних справ анулювало дипломатичні паспорти екс-прем'єра Миколи Азарова, його сина Олексія та інших колишніх депутатів і чиновників.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"У зв’язку зі зверненнями ЗМІ повідомляємо, що відповідно до положення про дипломатичний паспорт  Міністерство закордонних справ анулювало дипломатичні паспорти вказаних нижче громадян України, які втратили підстави для користування дипломатичним паспортом і не повернули паспортний документ до МЗС у передбачений законодавством строк", - сказано в повідомленні.

"Список осіб не є виключним. Відповідна робота проводиться МЗС на постійній основі у взаємодії з причетними відомствами з метою забезпечення дотримання порядку користування дипломатичними паспортами України. Згідно з законодавством України МЗС інформує про недійсні дипломатичні та службові паспорти Державну прикордонну службу України та Українське бюро Інтерполу", - додали в повідомленні.

В МЗС нагадали, що громадяни України, які мають дипломатичний паспорт,  зобов'язані повертати відповідний паспортний документ для зберігання до МЗС України у десятиденний строк після закінчення закордонного відрядження.

"Порушення цієї вимоги є підставою для анулювання дипломатичного паспорта", - додали в повідомленні.

МЗС навело список з 89 осіб, яким анульовано паспорт.

Серед них і три колишні екс-нардепи. Всі вони входили до фракції Партії регіонів: Іван Бушко, Василь Ковач та Сергій Мошак.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com