image

У Москаля в Закарпатті кадровий голод

В Закарпатті нема кому працювати. З приходом головою Закарпатської облдержадімінстрації Геннадія Москаля в один день звільнилися зі своїх посад відразу всі голови райадміністрацій. 

А сьогодні про звільнення заговорили і начальники провідних управлінь.

Зокрема, заяви на звільнення з посад написали:

Михайло Ківкович, начальник Департаменту економічного розвитку та торгівлі;

Володимир Піпаш, начальник Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю;

Василь Пригара, начальник Департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та  інфраструктури;

Едуард Барчій, начальник Управління капітального будівництва;

Михайло Мотильчак, начальник Департаменту освіти і науки;

Василь Скрип, керівник Управління охорони здоров’я;

Михайло Липчей, начальник Управління лісового і мисливського господарства області.

Без сумніву, Володимира Піпаша замінить Ярослав Галас, який працює з Москалем ще з його першої губернаторської каденції в Закарпатті, а останнім часом і в Луганській адміністрації.

А от з рештою кадрів буде дуже скрутно. Справа в тому, що фактично всі чиновницькі призначення в Закарпатті контролювалися Віктором Балогою. Всі начальники управлінь без його погодження не призначалися. Звичайно, що зараз всі вони дружно по команді Балоги йдуть у відставку. Балога таким чином напакостив Геннадію Москалю. Балога чудово знав, що в Москаля немає команди і побудувати систему влади з нуля буде дуже важко. Зараз незначне оточення Москаля активно моніторить всіх потенційних кандидатів на управління та голів райадміністрацій.

Але чиновники з досвідом роботи в різних управлінських ланках на 90% пов’язані з Балогою. Москалю доведеться робити призначення мало не в сліпу, або консультуватися з тим таки колишнім губернатором Закарпаття Валерієм Лунченком та керівником УДАРу Валерієм Пацканом. Не виключено також, що за порадою Геннадій Москаль звернеться і до колишнього мера Ужгорода Сергія Ратушняка. Лунченко, Пацкан та Ратушняк є політиками з невеличкої когорти тих, хто опонує клану Балог. А Ратушняк так взагалі є запеклим ворогом Віктора Балоги вже тривалий період.

Також не виключено, що Москалю доведеться йти на перемовини і з ще одним колишнім губернатором – Олександром Ледидою. Той хоч і очолив «Опозиційний Блок» в регіоні, але може бути цінним для Москаля в плані інформаційної підтримки, або хоча б інформаційного ненападу. Ледида наразі володіє обласним друкованим виданням («Закарпатська правда»), кількома інтернет-виданнями і контролює регіональний «21 телеканал».

Балога чудово розуміє, що багато нових призначень в регіоні будуть мати доволі авантюрний характер, тому, маючи найбільший медіа ресурс в Закарпатті, він почне потужну критику новопризначених чиновників і взагалі розгорне інформаційну війну проти діяльності Москаля на посаді голови ОДА. Це вже відчувається.

Москаль зможе захищатися лише ресурсами Ратушняка, бо в Пацкана та Лунченка окрім кількох не занадто популярних інтернет-ресурсів нічого немає.

Цікаво також буде спостерігати за газетою обласної ради та ОДА «Новини Закарпаття». Її редактор Віталій Ящищак - член партії Балоги Єдиний Центр і людина віддана клану вже доволі тривалий час. Після того, як брат Віктора Балоги Іван Балога пішов з посади голови облради до парламенту, а новий голова ради Володимир Чубірко потихеньку віддаляється від клану і має власні амбіції, то Ящищаку доведеться висвітлювати в газеті позитивну діяльність опонентів Балоги. Цілком можливо, що Віталій Ящищак не зможе цього робити і також подасть у відставку з посади головного редактора.

Одним словом, Москалю доведеться долати доволі глибоке кадрове провалля. Наскільки буде ефективною нова команда Москаля – не варто навіть прогнозувати.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com