image

Україна висилає Консула Угорщини в Берегові. Угорщина готує адекватну відповідь

Україна таки висилає Консула Угорської Республіки в Берегові Матяша Сіладі 

Відповідну ноту сьогодні було вручено Послу Угорщини в Україні Ерньо Кешкеню. 

Консула в Берегові звинувачують у діяльності, яка несумісна з діяльністю дипломатичної особи згідно з правил Віденської конвенції. 

Мова йде про оприлюднене відео, на якому зафіксовано те, як в Консульстві Угорщини в Берегові вручають громадянам України паспорти Угорщини і люди клянуться на вірність Угорщини. При  цьому співробітник консульства попереджає тих, хто отримав паспорти, не говорити про це українській владі. 

Нагадаємо, що це відео викликало крупний скандал і чергове загострення стосунків між Україною та Угорщиною.  Міністр МЗС України Клімкін повідомив про необхідність вислання консула.

Окрім того,  під консульством Угорщини в Берегові вже проводилися акції протесту, а сайт "Миротворець"  вніс прізвища деяких закарпатців, які отримали угорські паспорти у свій "чорний список".

Згодом голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль в ефірі одного з центральних телеканалів розповів, що відео зняв чинний український прикордонник.

У свою чергу офіційні особи Угорщини вже повідомили, що не бачать причин у такій реакції України, а на будь які репресивні дії українського МЗС Угорщина даватиме адекватну відповідь. Таким чином, вже незабаром можна очікувати вислання когось із представників дипломатичної служби України в Угорщині.

Українське МЗС розуміє, що цього разу чергове загострення між Україною та Угорщиною може мати неприємний осад серед мешканців багатонаціонального Закарпаття, бо мова йде про вислання людини, яку добре в Закарпатті знають. Тому глава МЗС України повідомив, що приїде на Закарпаття поспілкуватися з представниками нацменшин. 

Читайте також: Активність українського МЗС викликана аварією українського дипломата в Угорщині

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com