image

Ужгородці обурені продажем пам'ятки архітектури в місті

Як ми повідомляли, вчора в Ужгороді відбулася сесія міськради, під час якої було прийнято чимало земельних питань. Серед них і продаж землі неподалік пам'ятки архітектури - "Совиного гнізда". Громадські активісти, присутні на сесія, заявляють про численні порушення під час голосування... 

Про те, як нахабно депутати проштовхнули свої земельні питання, написала на своїй сторінці у Фейсбуці активістка Ліна Дегтярьова. 

"Це знову пост про Ужгород, тому всі, кому не дуже цікаво, пропустіть.

Вчора довго думала, чи описувати той бєспрєдєл і злочин, свідком якого стала. Надто багато було емоцій, не хотілось під ними писати. Зараз взяла себе в руки і піду займусь чимось корисним. А тут залишу надзвичайно емоційний чужий текст, який майже стенографічно передає перебіг подій.

Якщо коротко: території біля Совиного Гнізда, заради якого ми ходили майже рік на засідання, таки продали за копійки. Порушення законодавства, які відбувались у цей час, майже кінематографічні. 
Кнопкодавство, публічні домовляння прямо під час голосування, прийняття пакетом в прочитанні шаленим речитативом номерів рішень - це все фігня, будні.

А от те, що досі-мер не випускав депутатів і нас, присутніх, із замінованого приміщення - то вже нові технології", - повідомила ужгородка. 

Винні підвали «Совине гніздо» в Ужгороді - пам'ятка національного значення. Шпихлір та винний льох на вулиці Ракоці, 2 в Ужгороді побудовано у 1781 році. Споруда належить до службового типу приміщень та є цінним зразком господарських об'єктів, які створювались у кінці XVIII століття. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com