image

Ужгородській владі доведеться будувати нові відносини з містом-побратимом. У Кошице - новий мер

Правляча коаліція програла по всій Словаччині, програла вона і друге за величиною місто  - Кошице

Тривалий час Кошице було трошки відстороненим і ніяк не знаходило контакт з владою Ужгорода. Наші міста були лищше формально побратимами. І лише в березні 2017 року нарешті до Ужгорода приїхав тодішній мер Кошице Ріхар Раші. 

Відразу після того, стосунки між нашими містами почали бути більш активними. А на останніх Днях України в Кошице Ужгород взагалі мав свій День і це була доволі шикарна  презентація словакам нашого потенціалу.  

Однак Ріхард Раші став віце-прем'єр-міністром Словаччини і досить тривалий час у цього словацького міста був лише в.о. мера Мартін Петрушко. Він був людиною Раші і провладна коаліція обрала Петрушко кандидатом на мера Кошице, які відбулися в рамках комунальних виборів цієї суботи.

Однак, Мартін Петрушко програв. Він став другим, набравши 23,8% голосів. А впевнену перемогу тут здобув представник правої коаліції Ярослав Полачек, набравши 43,3% голосів. Полачек вже заявив, що буде обирати повністю нову команду і він має намір подолати кумівство та корупцію, яка була до цього в середині кошицької влади. Варто відзначити, що лише 

Звичайно, що участь у виборах мера та депутатів кошицької ради взяли участь лише 37% мешканців міста. 

Тепер у стосунках між Ужгородом та Кошице виникне пауза, аж поки не будуть відлагоджуватися зовсім інші стосунки. Можна сподіватися, що традиційні Дні України в Кошице навесні наступного року таки відбудуться і саме тоді нова влада міста Кошице буде проводити перші знайомства з керівниками Ужгорода. 

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com