image

В Ужгороді - брудна війна компроматів

Як ми повідомляли, в Ужгороді триває протистояння між кількома владними групами впливу. Нинішній голова міста Віктор Погорєлов тримає удар як від свого першого заступника Івана Волошина, так і від колишнього тимчасового мера Віктора Щадея

Пропонуємо вам лист від нашого читача Івана Сарканича щодо чиновницького протистоянння в Ужгороді. Друкуємо з незначним редагуванням.

«Шановна редакціє! Хочу звернути вашу увагу на те, що так псує імідж нашого міста.  Останнім часом в Ужгороді в хід пішли брудні компромати. До прикладу, заступнику мера Івану Волошину вдалося перетягнути на свій бік кількох комунальників, які за сприятливих обставин (у випадку приходу до влади самого Волошина) отримають значну частину комунального пирога міста. Саме для цього Іван Волошин мав намір ліквідувати ЖРЕРи і на їхньому місці створити одну потужну структуру зі своїми кадрами.

Звичайно, що ужгородцям така ідея зі ЗМІ Волошина подавалася як манна небесна, тому важко було розібратися в справжніх намірах.

Тим не менше, будь яка реформа потребує певних жертв, тому ужгородці просто спостерігали.

Однак згодом все стало на свої місця. До Волошина приєднався і в.о. екс-мера Віктор Щадей, який почав збір підписів за відставку Погорєлова з посади мера. При цьому Щадей так і не зміг чітко сформулювати, для чого це робити за 5 місяців до виборів. А згодом команда Волошина вдалася до навали примітивного компромату.

Достатньо пригадати публікації на інформаційних ресурсах Волошина про ніби то вкрадену Погорєловим міську бруківку чи відеокамери. Згодом наїзд на Погорєлова начальника ЖРЕРу №8 Юрія Оксьона, згодом таємний відеозапис муніципального поліцейського Сергія Горбаня розмови з Віктором Погорєловим.

Однак всі ці компромати були мильною булькою. Даремно Віктор Погорєлов давав спростування по бруківці і даремно його ЗМІ відповіли компроматом на того ж Оксьона, який, як виявилося, взагалі повинен сидіти в тюрмі, бо якимось чином прибудовував до своєї квартири незрозумілі будівлі і навіть прибудував цілий під’їзд.

На жаль, Погорєлов вирішив увійти в цю брудну війну компроматів, хоча варто було її просто ігнорувати. Навіть на таємному відео про ляльку Вуду саме Погорєлов був ввічливим та адекватним, а виокремлена фраза про ляльку Вуду була лише частиною розмови, а ніякими не погрозами. Команда Волошина це розуміла, тому із усієї розмови акцент робився лише на тій ляльці, а не на решті діалогу.

Ну і варто звернути увагу на останній випадок кампанії по компрометації Погорєлова – на 9 травня ЗМІ Волошина подали інформацію про те, що Віктор Погорєлов пішов на акцію вшанування загиблих у війні зі стрічкою кольорів російського прапора.  Звичайно, мережа підхопила цю інформацію і швидко розповсюдила її. А вже згодом виявилося, що нічого Погорєлов у руках не тримав і ця стрічка була з букету квітів жіночки, яка стояла позаду мера Ужгорода. Скоріше за все, словацький триколор.

Звичайно, що інформаційні ресурси Волошина і не думали спростовувати інформацію і вибачатися перед Погорєловим.

У всій цій історії виникає логічне питання: а судді хто? Чому Волошин не може протистояти Погорєлову в інших спосіб? Наприклад, показати недоліки в роботі мера і протиставити цим недолікам свої успіхи. Та тому що легше всього опублікувати примітивний компромат із триколором, за яким не видно кримінал із захопленням історичної пам’ятки в центрі міста самим Волошиним.

Шановна редакціє! Не сприймайте тільки мій лист як захист Погорєлова. У його діяльності можна знайти недоліки. Але те, чим займається Іван Волошин та його команда, компрометує не так мера Погорєлова, як ганьбить все місто в очах держави.

З повагою, Іван Сарканич».

Від редакції. Нам також не подобається брудна війна компроматів і ми також за те, щоб чиновники мірялися досягненнями, а не рилися в брудній білизні. Наша редакція відкрита для ваших думок, пишіть нам на електронну скриньку: mail.prozak@gmail.com

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com