image

Влада Мукачева продовжує тиск на угорську громаду міста

Образа представників клану балог на угорців має параноїдальні ознаки

Мукачівський клан продовжує боротьбу з угорцями.

Ми розповідали про те, що  влада Мукачева вирішила зняти з обеліска в Мукачівському замку Паланок пам’ятник з птахом Турулом.

Турула зняли дуже швидко. Настільки швидко, що буквально вирвали Турула і на обеліску залишилися лише його лапи з мечем.

При цьому, турул не є державним символом для угорців, а виключно національним. Тобто, такі дії клану балог образили і тих угорців, які наразі на фронті захищають Україну від російських окупантів.

Але мукачівські параноїки не зупиняються і продовжують тиск. Без будь яких причин було звільнено директора третьої угорської щколи імені Ракоці в Мукачеві. Почали знімати дуюбюючі таблички з написами угорською мовою. Знімають і прапори, хоча вони є не державними, бо на державному прапорі Угорщини повинен бути герб, а виключно національними.

Закарпаття гордилося футбольною академією, яка була побудована в Дерцені. тут навчалися футболу діти різних національностей. Це найкраща футбольна академія в Україні і була вона побудована абсолютно за кошти Угорщини. Дерцен в зоні Мукачівської ОТГ, тому клан балог заліз і сюди. Наразі було демонтовано таблику, яка вказувала, що академія є подарунком Закарпаттю від Угорщини.

Одним словом, параноя цілком очевидна. І все через те, що угорці відмовили балогам у входженні до коаліції в радах.

Більше того, Уповноважена прем’єр-міністра Угорщини Каталін Сілі була у Мукачеві і мала намір понести квіти до Мукачівського замку, який тісно пов'язаний з історією Угорщини, але мукачівська влада просто не дозволила їй це зробити.

Звичайно ж, тиск на угорську меншину вигідний клану балог, бо наразі війна і офіційний Будапешт, щоб врятувати власну економіку, часто приймає не зовсім вигідні для України рішення. І тепер гнів українців часто падає на всіх угорців. При цьому легко забувається, що зараз Угорщина проводить безпрецедентну гуманітарну кампанію в своїй історії. Ще ніколи і нікому Угорщина не допомагала так, як допомагає зараз Україні.

До речі, тиск на угорців на Закарпатті викликав уже реакцію і в уряді Угорщини. 

Окрім того, такі дії клану балог засуджує і голова КМКС Ласло Брензович. Дії Мукачівської міськради, яка, посилаючись на новий указ, зняла угорські прапори та написи в Мукачеві та на території міської ОТГ, а також звільнила з посад директора школи та керівника закладу культури, невиправдані, - сказав Брензович радіо Кошут.

«На нашу думку, заходи, вжиті радою Мукачівської міської територіальної громади щодо цих людей і прапорів, були невиправданими. Закон про меншини, який ми критикуємо, також не містить положень, які не дозволяють використання національної символіки. Не кажучи вже про те, що відсторонені люди, які керували цими установами, шановані в Мукачівській територіальній громаді», – повідомив Василь Брензович.

А та ж таки Каталін Сілі не проектувала проблему з тим тиском, який відбувається на Мукачівщині, на всю Україну. «Мені дуже прикро, що саме на тлі інтеграції України до Європейського Союзу розгортаються процеси, спрямовані проти національних меншин, зокрема ті, що відбулися останніми днями: зняття угорського прапора, ліквідація угорських надписів. Хочу зазначити, що сьогодні мені не дозволили покласти вінок у Мукачівському замку. Очевидно, що це можна пояснити діяльністю (влади) Мукачівського району».

Дивно тільки, чому самодурство клану балог не викликає хоч якоїсь реакції у влади Закарпаття та центральної влади у Києві.

Степан Форкош для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com