image

Все про скандали сьогоднішніх сесій в Закарпатті

Сьогодні в Закарпатті відбулися три знакові сесії: Закарпатської обласної ради, Ужгородської та Мукачівської міськрад.

Ужгородська сесія. Останнім часом депутатський корпус Ужгородської міськради не просто інертний, більшість депутатів просто ігнорують сесії і вже чекають на нові вибори. Зібрати сесію є надскладним завданням.

Навіть сьогодні мер Ужгорода Віктор Погорєлов вже розсердився і пообіцяв перевірити, чому депутати не приходять на сесію.

Тим не менше, сесію сьогодні ще відкрити вдалося: прийшло 34 депутати із 60. Ці депутати  проштовхнули деякі соціальні питання: довиділили кошти на ремонти поліклініки та власних мерівських туалетів.

Однак коли справа дійшла до земельних та майнових питань, то частина депутатів вирішила втекти від гріха подалі, бо в коридорах чатували громадські активісти, які обіцяли обранцям терор за дерибан. Меру Погорєлову нічого не залишалося, як закрити сесію.

Не менш скандальною була і сесія Мукачівької міськради. Тут два питання зібрали два натовпи. Прийшли місцеві русини, які скаржилися на те, що хочуть у них відібрати приміщення в центрі Мукачева. Приміщення в центрі вони орендували безкоштовно, але клялися, що робили косметичні ремонти і все було чистенько. Питання з русинами поки відклали.

Інший натовп прийшов захищати місцевий центр дозвілля дітвори. На цей центр хтось поклав око і вихователі центру,  а також батьки дітей та активісти пригрозили владі «каструванням», якщо позіхатимуть на дитяче дозвілля. Депутати дали задню. І це при тому, що око, яке було покладено на центр дозвілля належало комусь із клану Балог, а сам Балога тримає депутатський корпус в кулаці.

Ну і найбільший скандал був на сесії обласній. Як відомо, більшість у Закарпатській облраді належить клану Віктора Балоги. Щоб не здатися вже кінченим лузером, Балога вирішив показати, що ще має певний вплив. Його депутати зарубали питання адмінреформи, а точніше – створення громад. При цьому, деякі громади утворилися добровільно.

Коли питання створення громад не було проголосовано, то губернатор Москаль аж закипів, щось там про себе матюкнувся, щось заговорив про політику і вибіг із зали, грюкнувши за собою дверима.

Таким чином, ради в Закарпатті вже недієздатні. Вони формальні і очікувати ефективності їхньої роботи вже до виборів не варто. Всі чекають виборів у жовтні. Формат рад однозначно поміняється, але це вже інша тема.

Федір Мартон

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com