image

Як голосували нардепи від Закарпаття за продаж землі

Верховна Рада у першому читанні проголосувала за проєкт закону №2178-10 щодо продажу сільськогосподарської землі.

Ще до розгляду цього питання в Раді перед будівлею парламенту відбувалися акції протесту. Аграрники України переконували, що після прийняття цього закону десятки тисяч українських фермерів не зможуть конкурувати з крупними аграрними компаніями і змушені будуть банкрутувати. 

Тим не менше, 240 депутатів таки проголосували за цей законопроект. Це були 227 нардепів від фракції партія Слуга Народу та 13 позафракційних депутатів. 

Ні Батьківщина, ні Європейська солідарність, ні Голос та Опоблок не дали жодного голосу. В принципі, не дали голосів і нардепи від групи Коломойського "За майбутнє". Як відомо, у цій групі два нардепа від Закарпаття - Віктор Балога та Владіслав Поляк. І якщо Балога проголосував "проти", то Поляк вирішив таки "утриматися", бо у нього більш близькі стосунки з нардепами Горватом, Петьовкою та Лунченком, а ці троє проголосували "за". Також "за" законопроект проголосували й закарпатські нардепи Ігор Кривошеєв, Анатолій Костюх та Михайло Лаба. Вони підкорилися партійній дисципліні. 

А от нардепа Шуфрича в Раді не було. Але він би точно проголосував "проти".

До речі, сьогодні на позачерговому зібранні депутати Закарпатської облради прийняли звернення до Верховної Ради з проханням не приймати закон про продаж землі. Але запізнилися.

Ну і ще один штрих - фракція партії "Батьківщина" в парламенті після прийняття цього закону перейшла в опозицію. 

Це виключно популістський хід, бо наразі понад 60% опитаних українців виступають проти можливості продажу землі. 

 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com