image

Як мер Мукачева втер носа інфантильному меру Ужгорода

Ужгород не реалізував жодного інфраструктурного проекту 

Як ми повідомляли, на Закарпатті вчора був голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

Ну на Закарпатті це голосно сказано, бо насправді він відвідав Мукачево.

Прес-служба Закарпатської ОДА лише повідомила, що голова ОДА Олексій Петров зустрів гостя в аеропорту. І все. Мер Ужгорода був проігнорований абсолютно. Разумков помчав до Мукачева, де вже цілий день був під опікою мера Мукачева Андрія Балоги. 

У Мукачеві Разумков відкривав відреставрований за 44 мільйони гривень Палац Культури і надсучасний діагностичний центр, а точніше - цілу поліклініку.

Журналісти відчули щось неладне і запитали голову Верховної Ради, які у нього стосунки з Балогою і той відразу ж відповів - познайомився з мером Мукачева лише сьогодні. Жодних стосунків. Просто в цьому місті відкривають реалізовані за кошти бюджету міста потужні громадські проекти і присутність спікера, якого також до парламенту обирав народ, є мотивованою.

І тепер відразу згадався Ужгород. Бюджет обласного центру більший, ніж бюджет Мукачева. Десь на 400 мільйонів гривень. Але чи зможете ви пригадати хоч одного відкритого інфраструктурного або крупного громадського проекту в Ужгороді? Може відкрили Палац Культури чи школу, чи хоча б дитячий садок? А може нову лікарню чи поліклініку побудували? Нічого. Нуль. 

Місто не може побудувати своїми силами сміттєзвалище або відреконструювати очисні споруди. Мер Ужгорода та його примітивна команда здатні лише величезні суми грошей кидати на так звані реконструкції вулиць та площ, бо там можна багато чого викроїти для власних кишень. І потім ми дивуємося, що директор Департаменту майном Ужгорода замішаний у багатомільйонних аферах, а хтось із команди мера виплачує за нього мільйонні застави, щоб той не сів за грати.

Нема чим похвалитися меру Ужгорода, бо реконструкція площі Петефі навмисне затягується, проводиться неякісно, роботи на Площі Поштовій проводилися двічі і місто двічі за це заплатило, а на реконструкції площі перед залізничним вокзалом просто вкрали гроші.

Може можна похвалитися реконструкцією набережної Незалежності? Ну так, її робили більш менш якісно, бо був резонанс - активісти вимагали контролю. Та й реконструкція робилися не за міські гроші, а за гроші уряду, тому мерія просто боялася громів та блискавок з Києва.

Але загалом, мер Ужгорода значно поступається меру Мукачева. Ужгородський мер не вміє мислити і діяти стратегічно. У голові у нього лише одне - скільки можна покласти у власну кишеню, якщо замінити андезитові вічні бордюри на цементні. Цементні купити від власних бариг, а андезитові продати за відповідну суму, з якої можна також собі відтяпати. 

Тому й не дивно, що один з керівників держави просто проігнорував обласний центр. Бо тут болото.

Василь Коваль для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com