image

Як закарпатські опоненти Ланьо та Балога отримали землю в «Синяку» під час Євромайдану

Закарпатські нардепи, політичні опоненти, Михайло Ланьо та Віктор Балога отримали елітні землі в «Синяку» на Мукачівщині у той час, коли на Майдані розстрілювали Небесну Сотню.

Зараз, коли триває потужна боротьба двох потужних політиків Закарпаття – Віктора Балоги та Михайла Ланя, ми хочемо нагадати, що раніше ці політики знаходили спільну мову і спокійно ділили контрабандний ринок, нарощуючи свої приватні статки.

Це потім між ними виникли непорозуміння, які переросли в Мукачівські події з жертвами. А колись вони жили дружно і навіть дерибанили разом землю, отримавши гарні ділянки в рекреаційній зоні.

Нагадаємо, що у розпал Євромайдану народний депутат Віктор Балога, родина його кума Валерія Гелетея та нардеп Михайло Ланьо, який тоді ще не посварився з Балогою, практично одночасно купили земельні ділянки біля заповідного урочища "Синяк" в Закарпатській області.

 Про це писав Федір Орищук у "Главкомі".

Так, в грудні 2013 року 0,5 га на Закарпатті було оформлено на дружину нардепа Віктора Балоги Оксану і його синів Андрія і Павла. Приблизно в той же час нинішній начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей отримав у власність дві ділянки по 0,1 га кожен. (Як відомо, восени 2013 року Гелетей і Балога поріднилися - племінниця Валерія Гелетея вийшла заміж за сина Віктора Балоги – Андрія). 

І саме між ділянками Гелетея і Балог знаходяться володіння народного депутата Махайла Ланя площею 0,8 га, оформлені на нього і його сина.

Уявіть собі, що колись ці політики зістаряться і будуть жити паркан в паркан, садити бурячки, пасти свиней і перегукуватися відбірними закарпатськими матюками. Було б весело. Але такого не буде хоча б тому, що між ними житиме міліціонер. Між ділянками Ланя та Балоги є ще одна ділянка і належить вона ще одному кумові Балоги – колишньому начальнику УМВС в Закарпатській області Вікторові Чепаку. Тому самому, що в 2008 році на замовлення Балоги виконував будь які його забаганки. Тодішній міністр МВС Юрій Луценко ніяк не міг звільнити Чепака, бо як лише поставало питання звільнення Чепака, то права рука Віктора Балоги тодішній голова Закарпатської ОДА Олег Гаваші писав листи президентові, а ліва рука Віктора Балоги тодішній голова Закарпатської облради Михайло Кічковський збирав депутатську більшість і строчив листи в парламент. Це були часи абсолютної влади Віктора Балоги в Закарпатті. Часи, за якими Віктор Іванович зараз пускає скупу чоловічу сльозу...

Ну і тепер головне: як написано вище, земельні ділянки в рекреаційній зоні ці політики отримували в той час, коли на Майдані снайпери розстрілювали патріотів. З Михайлом Ланьом все ясно - він на той час був "регіоналом", це його партія захищала свій зад від повсталого народу. Більше дивує Віктор Балога, коли час від часу видає пафосні заяві про Майдан Гідності та Небесну Сотню, мовляв, не за це гинули герої, щоб якісь хапуги користувалися їхніми плодами. І не за те, Вікторе Івановичу, щоб хапуги дерибанили народні землі...

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com