За контрабанду треба саджати на 5-7 років, - Москаль (ВІДЕО)

Вчора голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль доповідав Президенту України про вирішення про боротьбу з контрабандою на Закарпатті. Порошенко повідомив що внесе законопроект про запровадження кримінальної відповідальності за контрабанду підакцизних товарів. 

Сьогодні цигарки із Закарпаття переправлялися через Румунію, Польщу, Словаччину, Угорщину в країни, де великий акцизний збір - Італія, Франція, Німеччина, Англія. Тобто йдеться про великі транснаціональні злочинні угрупування, які займаються контрабандою цигарок, отримуючи мільйонні прибутки, розповів Геннадій Москаль в ефірі "5 каналу". 

Крім іншого, Москаль розповів про те, що мав на увазі під врученням повісток контрабандистам: він дав доручення Мукачівському, Чопському прикордонним загонам після складання протоколу судового засідання, коли їх піймають, направляти таких контрабандистів до військового комісаріату. 

Контрабанда в Україні декриміналізована з часів Януковича. Якщо когось піймали, то він не несе відповідальності, зазначив Москаль. Існує тільки адміністративна відповідальність. Президенту він доповідав, що на Закарпатті один чоловік 136 разів був притягнений до адміністративної відповідальності за контрабанду цигарок. 

Більше - у відео. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com