image

За що Зеленський нагородив закарпатського мільярдера орденом

Президент Володимир Зеленський з нагоди Дня Незалежності нагородив вихідця із Закарпаття, мільярдера Алекса Ровта орденом Ярослава Мудрого 4 ступеня. 

Ця нагорода Ровту дісталася за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету України, розвиток міждержавного співробітництва, плідну громадську діяльність, - йдеться на сайті Президента. 

Варто відмітити, що Алекс Ровт вже отримував подібну нагороду в 2016 році від президента Порошенка, але це був орден Ярослава Мудрого 5-го ступеня. 

Ровт є відомим мільярдером. Наразі живе в США.  В Україні має хімічний бізнес. На Закарпатті з ним пов'язують рекреаційні комплекси "Воєводино", "Термал Стар". Має тут і будівельний бізнес.

Його ще називають меценатом. Він неодноразово надавав медичн е обладнання для лікарень рідного Мукачева. За сприяння Ровта в Ужгороді було відкрито міні-скульптуру Макйлу Стренку.

Алекс Ровт свого часу виїхав із Закарпаття до Угорщини і лише потім перебрався до США. На початку липня цього року в Угорщині було відкрито Почесне Консульство України в Угорщині і Почесним Консулом став саме Алекс Ровт. 

Алекс Ровт є євреєм і надає значну допомогу єврейській общині Закарпаття. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com