image

За що звільнили з посади голову Міжгірської райдержадміністрації

Президент України Петро Порошенко підписав наказ про звільнення з посади голови міжгірської РДА Василя Худинця.

На цій посаді Василь Худинець пропрацював рівно два роки.

Наприкінці серпня 2015 року Худинця представив активу Міжгірського району Геннадій Москаль, який заявив, що покладає на голову РДА великі надії у покращенні фінансово-економічного стану району.

59282

Є інформація, що Василь Худинець написав заяву на звільнення сам, бо не знайшов спільної мови з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем.

Дехто повідомляє навіть про конфлікт. Насправді, конфлікту бути не могло, бо Геннадій Москаль доволі авторитарний чиновник, щоб дозволити комусь з ним конфліктувати.

До призначення на посаду голови РДА Василь Худинець був головою села Колочава і не дуже сприймався міжгірською "елітою". Явним лідером району є нинішній голова Міжгірської райради Василь Щур, який вдало пристосувався до нинішньої влади.

На нещодавньому фестивалі "На Синевир трембіти кличуть" поруч з Геннадієм Москалем були нардеп Валерій Лунченко, голова Закарпатської облради Михайло Рівіс та саме голова райради Щур. Василь Худинець був на фестивалі, але завжди залишався в тіні. Це було занадто помітно.

30413-cb546857d7fdcbf5c1344460a9b70267 30399-160822154711

Вже тоді багато хто казав, що Геннадій Москаль вирішив позбутися Василя Худинця. І ось зараз це сталося.

До речі, перед Худинцем головою Міжгірської РДА був Андрій Шекета. І власне Шекета поки є єдиним політиком, який публічно прокоментував звільнення Василя Худинця з посади. І в цьому коментарі Андрій Шекета відгукується про свого наступника цілком позитивно:

"Сьогодні опубліковане розпорядження про звільнення Президентом Василя Худинця з посади голови Міжгірської РДА. Не скажу, що це неочікувана новина, я знав про написану заяву, але якщо чесно якось мені не дуже комфортно від цього рішення, бо "розкидуватись" такими людьми Президент і "губернатор" не мали б. Я не хочу тут зараз писати про причини, а просто хотів би подякувати за ту роботу, яку робив голова РДА на цій посаді. Людина, яка максимально оминає політику, але завжди намагається з усяких політичних розкладів "витягнути" якісь позитивні речі (читай гроші) для нашого району. У нас були різні стосунки і відносини, ми працювали разом коли я був голова тої ж РДА , а він сільським головою Колочави, ми були опонентами на виборах до обласної ради на одному окрузі, але обидва отримали мандат і не пересварилися, ми часто маємо різні погляди на одні й ті ж речі, але мені подобається його підхід до роботи, тому ДЯКУЮ Василь Іванович, думаю зараз вам буде простіше чи вільніше працювати, як депутату обласної ради і Ви добре реалізуєте себе в інших, не менш цікавих справах ніж державна служба!".

Головою ж Міжгірської РДА може бути хтось із оточення Валерія Лунченка, бо сам Геннадій Москаль відчуває брак людей на Закарпатті, на яких можна покластися на 100%.

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com