image

Закарпатці звинувачують Балогу через сепаратистські листівки

Листівки, які від імені партії Віктора Балоги Єдиний Центр були рознесені по всьому Закарпаттю, викликали в області значний резонанс.

І реакція на них здебільшого негативна. У цих листівках Єдиний Центр Віктора Балоги чітко розмежовує Закарпаття від України і центральна влада в листівках акцентовано називається «київською владою». Зміст листівок в тому, що ця «київська влада» вносить неспокій в Закарпаття.

Обурилися листівки і політики, і громадські активісти і навіть духовні отці.

Зокрема, відомий служитель Української православної церкви Ігор Корольчук написав у соцмережах:

«Питання до пана Балоги, чи Він хоче другий Донбас на Закарпатті??? Чомусь Закарпатці на контробанду (хто нею не займається) не образились, чому це схвилювало так Вас??? Ви наробите біди і по дипломатичному паспорту утічите закордон.

Патріоти і громадяни Закарпаття зверніть увагу на дані заклики. Не допустимо кровопролиття на Срібній Землі».

У свою чергу вчений, викладач Ужгородського національного університету Василь Лемак написав:

«Критикувати владу можна і треба – власне цим і сильна демократія. Більше того, політична влада потребує критики. Та мова не про це. Йдеться про наступне: 1) ставити під сумнів окремі рішення влади, їх низку чи навіть напрям державної політики – це одне (функція опозиції), а ставити під сумнів систему влади як таку в Україні – це дещо інше. Вловлюєте?!

Влада є неідеальною завжди, але зараз в Україні діюча система влади, її носії двічі за півтора роки отримали підтвердження своєї легітимності в ході президентських і парламентських виборів. Від кого підтвердження? Від Українського народу в ході вільних виборів. З цього треба виходити, попри істерію про «бунти», «все пропало» й інше подібне; 2) протиставляти регіон державі – цього я не сприймаю категорично. Риторика - «Київ», «київська влада» чи словосполучення про владу прізвищ – це штучне проведення лінії розколу. Так, до речі, починали в Криму і в інших регіонах, де сьогодні війна. Так починали всюди в інших державах у нестабільних регіонах. Ми цього хочемо в нашому Закарпатті?! У нас усіх є одна влада – та, яку витворив і уповноважив Український народ. З усіма плюсами і мінусами. А в області може бути лише українська влада, українські закони та українські армія з поліцією».

У мережі також є брутальний коментар головного політичного опонента Балоги, екс-мера Ужгорода Сергія Ратушняка: «Балога - члєносос всіх влад і вождів. А коли його , ублюдка, кримінального, трохи відтіснили від казнокрадства і хабарництва в ОДА і РДА, від контрабанд і в приватного володінні СБУ, МВС, Прокуратурою, прикордонниками та іншими - він це назвав утисками влади і почав відверто закликати до непокори і сепаратизму.

А влада, як теля імпотентне, нічого не діє як і з першими витівками в Криму і на Донбасі. Єдиний супротив - у вигляді смикання травички в виконанні Москаля, що вже втретє приїжджає в край для боротьби з Балогою. Очевидь, перші два рази - були дуже успішними».

Цікаво, що засуджують листівки від партії Балоги і деякі громадські активісти, яких називали «командою Балоги». Зокрема, бурхливе обговорення викликав пост у соцмережі щодо листівок ЄЦ на сторінці одного з керівників громадського конвенту ужгородського Євромайдану Павла Гомоная. Павло також написав, що ці листівки – доволі небезпечні політичні ігри, які нагадують початок сепаратистських подій на Сході України.

Цікаво, що на захист Балоги став лише його журналіст Олег Диба. Цікаво тим, що саме Олег Диба завжди відстоював державницькі позиції і листівки із сепаратистським душком від Балоги йдуть в розріз з політичними та світоглядними позиціями Диби.

Під постом Павла Гомоная є коротке резюме скандалу з листівками від блогера Віктор Молнара, який написав: «Центральна влада, канєшно, гавно. Але хочеться це почути від порядних, а не від такого самого гівна». В додаток Віктор Молнар також розмістив листівку від партії Балоги з відповідним написом (на фото).

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com