image

Закарпатські депутати звинувачуюють Генштаб

Депутати Закарпатської обласної ради на позачерговій сесії одноголосно прийняли звернення до Президента України Петра Порошенка з вимогою негайно вжити всіх можливих заходів щодо забезпечення життєдіяльності 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади та збереження життя військовослужбовців.

«У цей складний для нашої держави час військовослужбовці Закарпаття, серед яких і солдати 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади, виконуючи свій військовий обов’язок, стали на захист суверенітету. Вони займають передові позиції у найгарячіших точках зони АТО, захищаючи основні стратегічні об’єкти, зокрема і в районі міста Дебальцева Донецької області.

Разом з тим, за інформацією, що надходить від наших бійців і підтверджується військовими експертами та численними публікаціями у ЗМІ, ситуація у районі цього міста критична: 128-а окрема гірсько-піхотна бригада, постійним місцем розташування якої є м. Мукачево Закарпатської області, опинилася в оточенні і під загрозою знищення.

Ми, представники органів місцевого самоврядування області,підтримуючи кроки Президента звертаємося до вищого керівництва країни з вимогою негайно вжити заходів для збереження особового складу. Вважаємо, що досягти цієї мети можна як військовими, так і дипломатичними методами. І який би шлях не обрало керівництво держави, рішення потрібно приймати негайно.

Також вважаємо, що до ситуації, яка склалася в районі м. Дебальцева, призвели необдумані дії та рішення вищого військового командування, зокрема – Генерального штабу Збройних Сил України, керівництво якого протягом тривалого часу вперто ігнорувало усі звернення і заклики щодо посилення боєздатності військових частин на цій ділянці фронту.

Очікуємо від керівництва держави об’єктивної оцінки ситуації та прийняття вольових рішень, що дозволить уникнути невиправданих втрат.

Знаємо, що кожен військовослужбовець, в тому числі і 128-ї бригади стоятиме до кінця за свободу своєї держави та честь українського війська. Але збереження життя кожного з них є гарантією здатності нашої армії завдати поразки ворогу.

З вірою в перемогу вимагаємо негайної реакції керівництва держави на наше звернення», - йдеться у зверненні, яке розповсюдила прес-служба облради.

 

Також під час сесії стало відомо, що майже 100 % закарпатців вже вийшли з Дебальцево. Про це повідомив депутат ВР Роберт Горват.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com