image

Закарпатський нардеп Балога висловився про можливе перенесення виборів

Народний депутат від Закарпаття Віктор Балога різко рокритикував інформацію про можливість перенесення виборів до місцевих рад на два роки.

"Здогадуюсь, з чим пов’язані повідомлення у ЗМІ з посиланням на джерела, що місцеві вибори можуть перенести на 2 роки. Просто «джерелам» немає з чим іти до людей.

Тому, хочу нагадати, що є такий нормативно-правовий акт, як Конституція, який має найвищу юридичну силу, і він говорить, що вибори мають відбутися цього року восени. А порушувати Конституцію, якщо хтось забув – це не правильно.

Погоджуюсь, що нам потрібно спочатку внести зміни до Основного закону, і лише потім проводити місцеві вибори. Але, для цього достатньо 2 сесій парламенту, а не 2 років, як про це говорять «джерела». А з двома сесіями можна спокійно вкластися до осені.

Тому, краще зайнятися конституційним процесом, ніж вкидати у ЗМІ такі речі і спостерігати за реакцією. Реакція буде негативною. Період, коли усе вирішувалося методом політичної доцільності, давно минув, виправдань порушенням Конституції і законів України бути більше не повинно. Навіть, якщо в країні війна", - написав Балога на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляв сайт "Європейська правда", посилаючись на джерело в уряді, обговорюється питання зміни адміністративного устрою країни, що, в свою чергу, може стати причиною перенесення виборів до місцевих органів влади на два роки.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com