image

Закарпаття не належить українцям?

Українські націоналісти не отримали підтримки в Мукачеві

Прес-служба обласної організації ВО "Свобода" повідомила: "4 липня 2015 року в Мукачеві пройшов найбільший в краї громадський «Марш за соціальну справедливість». Закарпатці колоною пройшлись вулицями міста під вигуки «Українцям – український газ!» «За соціальну і національну справедливість» , «Хто як не ми», «Закарпаття належить українцям»".

"Після маніфесту в центрі Мукачева, активісти пройшли маршем до Палацу Ковнера. Архітектурна пам’ятка передана у приватну власність перебуває в аварійному стані. Свободівці разом із побратимами готуватимуть звернення та лобіюють повернення палацу у власність громади. В стінах відреставрованого палацу планується відкриття юнацького центру розвитку. Захід завершився на площі Т.Г. Шевченка поблизу пам’ятника Кобзарю. Де під Гімн України активісти завершили акцію протесту", - йдеться в повідомленні.

Наш кореспондент також був свідком події і відзначає, що захід був фактично проігнорований мукачівцями. "Українські націоналісти назвали цю акцію "масштабною" і пишуть про "найбільший в краї" марш, однак, на жаль, все пройшло доволі убого. Не більше 50 чоловік з прапорами "Свободи" та державними прапорами -- це доволі сумне політичне піар-шоу, яке було проігнороване мукачівцями", -- пише кореспондент Prozak.info з Мукачева.

Можливо, організатори провели недостатню агітаційну роботу напередодні маршу, хоча, скоріше за все, місце проведення було хибним, бо Мукачево ніколи не було прихильним до українського націоналізму. "У багатонаціональному Мукачеві не сприймаються лозунги, які вивісили націоналісти. Лозунг "Закарпаття належить українцям" був скоріше провокативним, бо присутність українців у древньому Мукачеві в історичному вимірі доволі коротка і тут всі розуміють, що Закарпаття, звичайно, Україна, але належить воно не тільки українцям, але й всім націям та народностям, які його населяють з давніх давен", - пише кореспондент Prozak.info з Мукачева.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com