image

Заступник мера Ужгорода подав позов проти Генпрокурора

Перший заступник мера Ужгорода Іштван Цап подав позов проти Генпрокурора України Юрія Луценка про захист честі і гідності

Про це сам Іштван Цап повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

"Відправив в Київ поштою листа. Якось Роберт Льюїс Стівенсон сказав: "Рано чи пізно кожен сідає за банкетний стіл наслідків своїх вчинків", - написав Цап.

69219374_891830481216674_7016165880761417728_n

 

Нагадаємо, що ще наприкінці січня 2017 року Генпрокурор Юрій Луценко повідомив про те, що силовики провели спецоперацію по затриманню хабарників і один із фігурантів - перший заступник мера Ужгорода Іштван Цап - втік за кордон.

Насправді, Цап нікуди не тікав і через день прибув до прокуратури на допит. 

Згодом прокуратура просила від суду для Цапа обрання запобіжного заходу тримання під вартою без права застави, але суд визначив підсудному запобіжний захід домашній арешт.

Понад два з половиною роки тривали судові засідання і остаточного рішення досі немає. 

Прокуратура і Цап звинувачували один одного у затягуванні справи. 

Вже сьогодні Генпрокурор Луценко може позбутися посади. Саме це і розв'язало руки першому заступнику мера Ужгорода, який подав позов на Луценка. Насправді, на Цапа у прокуратури є відео щодо отримання хабара, але Цап переконує, що навіть  відео, яке представила прокуратура з доказом вимоги хабара, є сфабриковане, як і вся справа. 

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com