image

Завтра на Закарпаття прибуде подружжя Порошенків

Президент приїде на Закарпаття не один

Закарпаття не є цікавим регіоном для кандидатів у президенти. Закарпатці доволі політично інфантильні. Ну і значна частина закарпатців наразі перебуває за кордоном на заробітках. 

Тим не менше, час від часу до нас навідуються великі гості. Завтра в область прибуде Президент України Петро Порошенко. І афішується цей візит справді як візит чинного Президента, а не кандидата в президенти. Мовляв, це не передвиборча агітаційна поїздка, а виключно діловий візит. 

Закарпатці, звісно, не проти таких візитів, бо дорожники в авральному порядку латають дороги, а комунальники в Ужгороді відмили транспортний міст. 

Самого президента чекають в Ужгороді на відкритті першого рейсу літака з Києва. Власне, цей рейс не є новим. Він реанімований після тривалої перерви. 

Окрім того, Петро Порошенко візьме участь в урочистостях з нагоди 80-річчя створення Карпатської України. Урочистості пройдуть на Красному полі біля села Рокосово Хустського району.

Цікаво, що разом з Петром Порошенком прилетить на Закарпаття і його дружина - Марина Порошенко. Але вона має власну програму перебування в Закарпатті. Як відомо, Марина Порошенко опікується інклюзивною освітою в Україні. У лютому 2018 року вона особисто відкривала центр інклюзивної освіти в Ужгороді. Цього разу Марина Порошенко буде у Мукачеві та Сваляві. Як повідомили в Закарпатській ОДА, у Мукачеві дружина Президента відвідає Закарпатську обласну дитячу лікарню та школу №13, де було створено кімнату для учнів з особливими потребами.

У Сваляві Марина Порошенко відвідає інклюзивно-ресурсний центр та Свалявський центр ниркової терапії. 

Останнім часом візити Порошенка супроводжуються провокаціями від націоналістів. Ці акції формально були пов'язані зі скандалом щодо закупівлі запчастин для військової техніки. На Закарпатті жодна з націоналістичних організацій не оголошувала, чи буде проводити протестні акції. Тим не менше, вже понад тиждень в Закарпатті працюють спецслужби, які відповідають за безпеку Президента України. 

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com