image

Зеленський таки призначив генерала СБУ Петрова головою Закарпатської ОДА

Генерал-майор СБУ Олексій Петров офіційно призначений головою Закарпатської ОДА 

Відповідний Указ президента України Володимира Зеленського оприлюднено на сайті президента. 

Кабінет Міністрів на своєму засіданні затвердив кандидатуру Петрова ще 13 квітня і очікувалося, що його буде представлено під час візиту президента Володимира Зеленського на Закарпаття. 

Однак представлення не відбулося, бо в Україні затримали колишнього генерала СБУ Валентина Шайтанова, який працював на ФСБ Росії. А Олексій Петров був заступником Шайтанова. Таким чином, Зеленський на Закарпатті лише відвідав військові навчання, а Петрова вирішили перевірити на вірність Україні. 

Як виявилося, Петров "чистий", тому Зеленський підписав наказ про його призначення. 

Очікується, що сьогодні Петрова представить колективу ОДА та керівникам правоохоронних органів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, який вже прибув на Закарпаття. 

Олексій Петров - генерал СБУ і очолював Департамент контррозвідки з 14 лютого 2017 року. Звання генерала отримав у 2018 році. Йшлося про те, що Петров взагалі може стати заступником глави СБУ. Але не вийшло.

Володимир Зеленський звільнив Петрова з Департаменту контррозвідки і призначив начальником управління СБУ в Кіровоградській області. Взагалі то, це можна вважати пониженням. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com