image

Антиугорська активність МЗС України може бути пов'язана з аварією українського дипломата в Будапешті

Чому МЗС України активізувалося в нападках на Угорщину

Про  скандал навколо скандального відео з консульства  говорить вся Україна. Тобто, про те, що Угорщина видає паспорти представникам свого етносу, знали всі вже протягом семи років, а от поява цього відео, яке  зробив дивний український прикордонник, чомусь перетворилася на скандал.

Як ми повідомляли, голова українського МЗС Павло Клімкін навіть натякнув, що потрібно відкликати угорського консула. Щоправда, потім Клімкін уточнив, що відкликати потрібно консула в Берегові, а не Ужгороді.

Окрім того, Генпрокурор Юрій Луценко взагалі розповів, що порушено кримінальну справу по цьому відео і всіх закарпатців, які отримали угорські паспорти, будуть карати за статтею "зрада батьківщини". 

Угорщина на істерику представників української влади реагує поки стримано, заявивши, що причин для відкликання посла не бачить. 

Наших це ще більше розлютило. І Клімкін навіть назвав ультимативний термін - до кінця тижня посла Угорщина повинна відкликати, бо інакше його видворять. 

Тривалий час влада України не хотіла чіпати питання подвійного громадянства, бо більшість політиків України мають по декілька паспортів. Найбільше таких паспортів в українського політичного істеблішменту належить Ізраїлю та Росії. І якщо вже Генпрокуратура порушила справу, то за логікою вона б мала стосуватися не лише закарпатців, але й представників центральної влади та депутатів. 

А от лють МЗС України щодо Угорщини можна пояснити одним неприємним інцидентом, який стався в Будапешті ще 23 вересня. Український дипломат у 12-му районі Будапешта на автомобілі TOYOTA RAV-4 вдарився в пасажирський автобус, пошкодивши задню та бокову частину автобуса. При цьому, як повідомляють угорські ЗМІ, український дипломат вів себе доволі дивно. Відмовився від проведення тесту на алкоголь і не хотів показувати документи. 

Цілком можливо, що керівники української дипломатії вирішили, що кращим захистом у цьому випадку є напад і замість того, щоб вибачитися за інцидент з українським дипломатом в Будапешті, почали атакувати угорських дипломатів в Україні. 

Степан Форкош для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com