image

Балога: Лунченко координує роботу Ланьо

Закарпатський нардеп Віктор Балога дав розлоге інтерв'ю інтернет-виданню "Українська Правда".

Як стверджує «УП», Балога сам напросився на інтерв’ю і це зрозуміло. Його приписують до однієї із сторін мукачівського конфлікту.

Насправді, Балога розповів лише те, що розповідає останнім часом на багатьох телеканалах та ЗМІ.

«Правий Сектор» він фінансував лише під час Майдану, а от 128-му бригаду фінансує і досі. І на неї йдуть мільйони.

Контрабандою цигарок він не замається. А от нардеп Ланьо займається. І «кришував» його нардеп від «Народного Фронту» Валерій Лунченко, а також вже екс-начальник міліції Закарпаття Сергій Шаранич. А того, в свою чергу, «кришував» міністр МВС Арсен Аваков.

«– Ви говорите про голову обласного МВС Шаранича? Наскільки розповідав ЗМІ Іван Волошин, перший заступник мера Ужгорода, у вас з Шараничем конфлікт, доволі довгий. Він колись заарештовував ваш літак, коли ви ще були главою Секретаріату президента. Відправляв повістку у справі про замовне вбивство. Розкажіть про ваші взаємовідносини з цією людиною. Є конфлікт чи немає?

– Конфлікт є, але не по тих питаннях, що ви назвали.

У 2004 році були довибори голови міської ради, які виграв Балога Віктор Іванович. Але результат Балоги написали (Ернесту) Нусеру, а Нусера результат написали Балозі, тобто поміняли прізвища.

О 12 годині ночі оголосили про перемогу Нусера, а о 4 ранку місце зберігання бюлетенів було спалено. Тобто це було якесь абсолютне беззаконня і свавілля, якого країна ще не бачила.

І цю роботу проводив тодішній начальник УБОЗ Шаранич. Я ще тоді заявив, що ця людина має не тільки піти з посади, але сісти за грати, тому що вона скоїла злочин - сфальсифікувала вибори.

Протягом місяця країни Євросоюзу додавили Кучму і він попросив Нусера піти з посади. А Шаранич тихенько потрапив у центральний апарат і дочекався, коли знову його можуть підняти.

В 2005 році, вже після того як відбулась революція, знов звідкись взявся Шаранич.

Його запропонував тодішній міністр Луценко, хотів його поставити начальником УВС.

Я тоді пішов на прийом до президента Ющенка і кажу: "Як таке може бути, щоб така людина, яка займалася фальсифікацією виборів на посаді начальника УБОЗ, може пропонуватися міністром МВС на посаду начальника УВС?".

– Хто проштовхував Шаранича на посаду цього разу? Ви ж знаєте, що його призначили за чиєюсь квотою.

– Так, за квотою "Народного фронту". І зараз його хочуть підвищити. Якби був хоча б страх перед народом, то могли б хоча б в резерв поставити, а не зразу.

– Тобто ви хочете сказати, що у Авакова за ситуацію, що склалася на Закарпатті є особиста відповідальність?

– Однозначно. Можете від мене це написати

…То якщо ми розуміємо, що пройти кордон неможливо без прикордонників і міліції, тоді які можуть виникати питання до будь-кого, крім тих, хто з ним у змові? Хто з ним сьогодні в змові? Шаранич дружить з Ланьо, з Лунченком (народний депутат від Народного фронту – УП), це ж одна команда.

– Роль Лунченка в цьому яка?

– Я припускаю, що координує. Це його квота. Він координує роботу Ланьо.

– Тобто ви зараз стверджуєте, що Закарпатську область віддали "Народному фронту".

– Так, віддали прем’єру»..

Балога також розповів, що Мукачівський інцидент був чітко спланований і розповів, хто і для чого це зробив:

«Я зрозумів, що ситуація полягала не в тому, щоб їх там закрити, а ситуація полягала в іншому. Їх добре прорахували, їхню ментальність – і "Правого сектора", і Ланьо. Вони вважали, що їм треба дати піти з усією викладкою зброї, там точно будуть сутички. Ці всі їх розстріляють – ланьових, а міліція потім тих розстріляє.

Після чого приїжджає президент на Закарпаття і каже: "Вводимо АТО і наводимо порядок". А після того вводиться військова адміністрація.

– Для чого це потрібно?

– Для того, щоб залякати людей і тоді владі буде легше йти на вибори, бо налякані люди завжди голосують за владу з надією, що вона поверне спокій. А як ще може перемогти влада, за якої народ збіднів утричі?»

У цьому інтерв’ю Балога вкотре дав зрозуміти, що йому не потрібна підтримка президента Петра Порошенка, бо це Порошенку потрібна в Закарпатті підтримка Балоги. Віктор Балога впевнений у тому, що знову виграє вибори в жовтні, бо опоненти не йдуть до людей і не допомагають їм.

А ще під час інтерв’ю в приймальній чемно чекали на аудіенцію до Балоги рухівець Костенко і екс-президент Ющенко. Журналісту сказали, що просто зайшли до Балоги на каву.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com