Закарпатський нардеп Віктор Балога звинуватив у некомпетентності голову ДСНС Бочковського

Колишній міністр МНС, нардеп Віктор Балога звинуватив нинішнього голову ДСНС Сергія Бочковського у некомпетентності

Про це Віктор Балога написав на своїй сторінці у Facebook.

"Державна служба з надзвичайних ситуацій успішно руйнується її керівником.

Сьогодні отримав інформацію - голова ДСНС звільняє зі служби трьох полковників, начальників чергової зміни: Гуменюка, Провуру, Гуляницького.
Щоб ви розуміли, таких спеціалістів готують дуже довго, кожен з них - велика цінність для держави. Це люди, які працюють при будь-якій владі і просто виконують роботу - важку, відповідальну і дуже стресову. Щоб ви розуміли, начальник чергової зміни - це міністр. Це людина, яка знає все і всіх по всій Україні, який приймає рішення замість міністра, коли цього вимагає ситуація. Це людина, від якої залежать людські життя.

І Гуменюка, і Провуру, і Гуляницького знаю особисто. Це професіонали високого рівня, які працюють в системі МНС близько 20 років - при всіх міністрах, при всіх президентах. Це люди, до роботи яких не було зауважень в жодного міністра, і на яких я не чув нарікань від інших органів державної влади. Але, нинішній голова ДСНС, якого я, доречі, колись звільнив і він знає за що, зараз виживає зі служби професіоналів, бо "не задоволений їхньою роботою". Хоча, по професіоналізму нинішньому голові ДСНС до кожного з них, як до Лондона пішки. І він перша людина в історії МНС, яка "не задоволена" їхньою роботою.

У мене питання до прем'єр-міністра. Арсеній Петрович, якщо тебе після дзвінка на 101 посилає черговий, це хіба не сигнал до того, що система ДСНС (яка тримається не на голові ДСНС, а на таких офіцерах, яких звільняють), рушиться. І це в період, коли ми повинні бути готовими до оголошення воєнного стану. Може досить розвалювати Службу руками неврівноваженого пожежного інспектора? Звільнити треба голову ДСНС, а чергових - негайно повернути на службу. Бо якщо хтось у цій країні і вміє рятувати - то це вони, а не їхній тимчасовий начальник", -- написав Выктор Балога.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com