Закарпатський політик Віктор Балога закликав покарати нинішнє та попереднє військове керівництво країни

Народний депутат від Закарпаття Віктор Балога закликав покарати нинішнє та попереднє військове керівництво країни за помилки у проведенні військової операції.

Про це закарпатський політик написав на своїй сторінці у Facebook.

Без роботи над помилками рухатися далі неможливо. Саме тому очікував, що крім усього іншого, предметом засідання РНБО буде оцінка роботи начальника Генерального штабу ЗСУ.

Адже, після свідомого дезінформування Глави держави, після приховування правди від суспільства, після втрат, які ми понесли за останні дні, першим рішенням Головнокомандувача мало бути звільнення з посади генерал-полковника Муженка і всіх його друзів по нещастю. А далі нехай оцінку їм дає військова прокуратура – за Іловайськ, трагедію в Луганському аеропорту, за Донецький аеропорт, Дебальцево. Те саме стосується Міністра оборони – нинішнього і усіх попередніх.
А в Міністерство оборони та Генеральний штаб – призначити самостійних керівників, які будуть вносити Президенту пропозиції, а він буде їх або затверджувати, або ні. Але не так як зараз", -- написав Балога.

"Сьогодні потрібно думати як завершити операцію з остаточного виведення військ з Дебальцева, включаючи усіх трьохсотих, і закінчуючи останнім двохсотим. Далі – виправити помилки, в тому числі і кадрові, і будувати стратегічні плани з розв’язання кризи. Без цього будемо знову ходити по граблях", -- написав він.

Віктор Балога також написав, що втрати 128-ї бригади, яку вчора було виведено із Дебальцево, значно більші, ніж повідомив Президент Петро Порошенко.

"Вони (втрати) обчислюються далеко не 30-ма пораненими, як інформують Головнокомандувача. За моїми даними, лише в період з 1 по 16 лютого втрати 128-ї бригади складали 30 людей вбитими, 154 - пораненими, двоє потрапили в полон, а четверо – пропали безвісти.
Втрати в озброєнні та військовій техніці точно встановити не можливо. Але, це більше, ніж 200 одиниць", -- повідомив Балога.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com