image

Фаріон розізлила закарпатців, назвавши їх дебілами та тупішими від собак (ВІДЕО)

Виступ активісти ГО "Свобода" Ірини Фаріон розлютив закарпатців

Ірина Фаріон активний член націоналістичної організації "Свобода" і, відповідно, її риторика доволі критична у захисті українських символів та української мови. У цьому нічого поганого немає, однак риторика Фаріон подеколи переходить межу. 

Останній її виступ стосувався захисту української мови і у цьому виступі вона торкнулася закарпатців, які отримують угорські паспорти і торкнувся самих угорців, які відстоюють право навчатися в школі рідною мовою. Фаріон розлютилася на те, що угорці Закарпаття вимагають таких прав і те, що нацменшини так важко вчать українську мову. Вона каже, що собаку легше навчити командам, ніж навчити нацменшини українській мові. І тут у виступі проскочило слово "дебіли".

Багато закарпатців вважають, що державну мови таки потрібно знати, але виступ Фаріон занадто грубий і саме через такі виступи розпалюється ворожнеча на національному грунті. Такі виступи беруть на озброєння російські пропагандисти, щоб ще більше протиставити україномовних та російськомовних українців, а також представників нацменшин. СБУ повинна розібратися з Іриною Фаріон, бо дуже схоже на те, що ця колишня комсомолка може працювати на Кремль. 

 

Василь Поляк для Prozak.unfo

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com