image

Гройсман не приймає ультиматумів Москаля

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відповів голові Закарпатської ОДА на прохання ініціювати його відставку. 

Звернення Москаля опублікували сьогодні на його сайті. У документі йдеться про те, що без відома "губернатора" на Закарпатті було призначено в. о. керівника митниці. Москаль розпочинає листа зі згадки про  події в Мукачеві 11 липня, затим описує корупційні тютюнові схеми, які тягнуться до Києва. 

"Щоб фури з сигаретами потрапили в Євросоюз, потрібно замінити начальника Закарпатської митниці на «потрібного керівника», який буде працювати у визначеній схемі. Для вирішення цього кадрового питання була використана ситуація із затриманням громадськими активістами в Чопі 22 вагонів деревини, класифікованої митницею по коду 440110000, як паливної (щодо довжини якої не встановлено жодних обмежень)", - пише Москаль  . 

Геннадій Геннадійович порівнює себе із Саакашвілі:  "Дозволю собі провести аналогії. На Одещині голова облдержадміністрації М.Саакашвілі протистоїть «горіховій мафії», а на Закарпатті мені доводиться боротися з «тютюновою мафією». У результаті ми обоє програли".

Пише і про те, що з огляду на ситуацію він не бачить сенсу подальшого перебування на посаді голови Закарпатської ОДА.

"Тому прошу Вас скористатися своїм конституційним правом, передбаченим ст.118 Конституції України, і направити подання Президенту України про моє звільнення із займаної посади.

Зараз на Закарпатті йде повторення ситуації, яка призвела до кривавих подій 11 липня 2015 року в Мукачеві. І я не можу бути в ній стороннім спостерігачем. Подолати контрабанду в окремому регіону за умов, коли центральні структури не тільки не допомагають, а навпаки – намагаються відновити тіньові схеми, – неможливо. Держава втратила контроль над ситуацією з незаконним видобутком бурштину, незаконним обігом наркотиків, вогнепальної зброї, злочинністю та іншими негативними процесами у суспільстві. А зараз Закарпаття віддається на відкуп контрабандистам і вмикається зелене світло для незаконного переміщення сигарет через державний кордон. Коли починалася боротьба з контрабандою, про такий розвиток подій мене попереджали. На жаль, ці попередження починають збуватися", - йдеться у листі.

Володимир Гройсман вже відреагував на заяву Москаля. Написав йому звернення через Фейсбук, обгрунтовуючи це тим, що і він звернувся до через Інтернет.

"Щодо ситуації з контрабандою на Закарпатській митниці, про яку Ви пишете. Для мене немає жодного значення, яка контрабанда йде через митницю - деревина, цигарки, горіхи, спирт чи ще щось. Те, що ми маємо зробити, - не вирішувати, яка контрабанда гірша, а зупинити будь-яку контрабанду взагалі. Говорив і повторюю – врешті-решт досить грабувати країну.

Тому:
- Перше. Звернусь до СБУ і НАБУ з вимогою перевірити усі ті факти, які Ви наводите у своєму листі.

- Друге. Нікому не дозволю розмовляти зі мною мовою ультиматумів. Геннадію Геннадієвичу, незважаючи на Ваше прохання, подання на Ваше звільнення готувати не збираюсь. Роботи, яку маємо зробити – і, сподіваюсь, спільно - багато. Давайте разом закладемо нову традицію щодо призначення керівних кадрів у митній службі на основі публічних конкурсів за участю громадських організацій. І цю традицію розпочнемо впроваджувати саме із Закарпатської митниці.

- Третє. Завтра, під час візиту до Львівської області, я запланував відвідати один із прикордонних переходів і обговорити на місці проблеми на Львівській митниці. Вони там теж є і я про це знаю. А Вас разом з керівництвом Закарпатської митниці чекаю у себе наступного тижня.

І останнє –тільки тоді, коли усі, у кого щирі наміри навести лад на наших митницях, об’єднаються, ми досягнемо успіху", - написав Гройсман. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com