image

Закарпатці розділилися щодо ставлення до Майдану-3

Більшість громадських активістів Закарпаття не підтримують агресивні дії організаторів Майдану-3 в Києві.

Щодо намагання певний сил організувати в столиці Майдан-3 закарпатський політолог Олександр Солонтай написав так: 

"Пішов на Майдан познайомитися з реальною ситуацією. Висновок - "кіна не буде". Люди в основному розійшлися, залишилися поодинокі групки прихильників Майдану-3. Але їх поведінка більше схожа не на підготовку революції, а на поминальну зустріч з стихійними емоціями. В цій історії немає мобілізаційного потенціалу, тому все відбудеться іншого разу!".

Загалом закарпатці розділилися в думках щодо Майдану-3. Деякі закарпатські активісти навіть беруть участь у ньому і закликають закарпатців приєднатися до акції. Зокрема, організатор так званого "Тарифного Майдану" перед будівлею Закарпатської ОДА Іван Данацко також перебуває в Києві і встановив свій намет на майдані Незалежності. Перебуває у столиці і активіст Олександр Крічфалуші, який також закликає до протестів проти влади.

Тим часом відома волонтер та активіст Тетяна Дьордь написала: 

"Хто був на попередньому Майдані з бажанням кращого майбутнього, дійсно пам'ятає урок, що нищення центру столиці приводить тільки до подальшого "а чому такий дорогий ремонт" і більше ні до чого хорошого, як бачимо. Хто зараз в центрі нищить все - чорт їх знає. Вандали - тільки так назвеш. Якби хотіли дійсно змін і питань до президента, пішли б під його будинок, його власність чи Сені і там би дебош влаштовували, а не на власності наших податків, які потім підуть на відновлення. Картинка, якою хуйло тільки підвищить свої шанси довести, що в нас громадянська війна, а не його агресія - інакше не назву. "Патріотичність" затійників мітингу підтвердили і друзі, які зараз в столиці. патріотичність - в лапках, єслішо".

Закарпатський журналіст і учасник попередніх Майданів Андрій Ганусич у свою чергу написав:

"Я точно знаю, що той Майдан, на який не піду я - не відбудеться. Бо я є тим еталоном людей, смійтеся - не смійтеся, які ходять на Майдани і складають їхню основну масу. А чого ми ходимо? За Свободу! Мене жодна скотина в цій країні наразі не утискає. Розходьтеся!".

Загалом, якщо проаналізувати коментарі закарпатців у соцмережах щодо подій в Києві, то можна зробити короткий висновок: "Наразі в Києві такий собі "колективний Данацко". Частина оргазінаторів -- провокатори, частина тих, хто не може знайти своє місце у звичному житті і прагне бунта. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com