image

Закарпатські нардепи унікальні в голосуванні по недоторканості олігарха Новінського

Сьогодні парламент зняв недоторканість з олігарха Вадима Новінського і голосування закарпатських нардепів було унікальним

Варто зазначити, що Вадима Новінського позбавили недоторканості досить малою кількістю голосів - 228 при мінімальній потрібній кількості 228. Тобто, доля опозиційного нардепа вирішувалася кількома голосами.

Так от, із крупної фракції Блоку Петра Порошенка всі, хто був присутній голосували "за" позбавлення Новінського недоторканості. Серед них і закарпатці Валерій Пацкан та Роберт Горват. І лише один депутат осмілився "утриматися" - закарпатський депутат Василь Брензович.

В іншій крупній провладній фракції - "Народний Фронт" - ситуація була схожа. Всі, окрім тих, кого не було в залі, голосували "за" позбавлення недоторканості Новінського (в тому числі і закарпатець Валерій Лунченко. І лише один свідомо "утримався" - уродженець Ужгорода Павло Пинзеник.

Дві досить крупні фракції, у яких немає представників Закарпаття - "Самопоміч" та "Опозиційний блок" - голосували кардинально протилежно: перші "за" зняття недоторканості, другі, відповідно, "проти".

Група Партії "Відродження", звичайно ж, також не голосувала за зняття недоторканості Новінського, бо всі вони колишні його співпартійці по Партії Регіонів, які сховалися за новою вивіскою. Серед них і Михайло Ланьо, який "був відсутній".

На всякий випадок "був відсутнім" і закарпатський нардеп Юрій Чижмар, хоча його фракція Радикальної партії Олега Ляшка, здебільшого голосувала "за" зняття недоторканості з олігарха Вадима Новінського.

Ще одна група екс-регіоналів - "Воля народу" - також на всякий випадок майже повним складом "була відсутня". Серед них і закарпатець Василь Петьовка.

Цікавим було голосування позафракційних нардепів. "Проти" не був ніхто і лише двоє "утрималися". І серед них - закарпатський нардеп Віктор Балога. А от його два рідних брата - Іван та Павло - вирішили просто не голосувати. 

 

 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com