Звільнено всіх обласних керівників МНС України. Голову ДСНС Сергія Бочковського заарештовано

Щойно, на засіданні Кабінету міністрів України за наказом міністра МВС Арсена Авакова, за розкрадання коштів в особливо великих розмірах під час закупівель пального за явно завищеними цінами, був затриманий начальник Державної Служби з Надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський та його перший заступник Василь Стоєцький.

«Пропозиція затвердити негайне звільнення Бочковського, Стаєвського і всіх начальників обласних управлінь ДСНС було задоволено Кабінетом Міністрів України одноголосно. Тимчасовим виконувачем обов'язків Начальника Державної служби України з надзвичайних ситуацій за пропозицією Міністра МВС, щойно, рішенням Кабміну призначено – Зоряна Шкіряк», – повідомляє радник міністра внутрішніх справ України  Антон Геращенко

«Якщо коротко, то паливо для роботи рятувальників ДСНС, у тому числі в зоні АТО закуповувалися за завищеними цінами у приватних компаній "Югойл" і "Альянс".

 

15-20% від завищення сум за придбання палива за завищеними цінами у вигляді «відкатів» перераховувалися на рахунки Бочковського і Стоєцького на Кіпрі і на острові Джерсі.

Оперативно - розшукові заходи, які проводилися МВС останні 6 місяців, дозволили розкрити і задокументувати в деталях всю вертикаль корупції на чолі з вищим керівництвом ДСНС.

Генеральний прокурор України Віктор Шокін, без коливань погодив питання притягнення до кримінальної відповідальності та затримання двох високопоставлених корупціонерів.

Так Міністр МВС Арсен Аваков наголосив, що всі начальники обласних ДСНС носили щомісяця хабар керівництву ДСНС в розмірі, наприклад, Вінницька область - 50 тисяч, Київська 100 тисяч, Дніпропетровська - 150 тисяч.

Пропозиція Міністра затвердити негайне звільнення Бочковського, Стоєцького і всіх начальників обласних управлінь ДСНС було негайно задоволено Кабінетом Міністрів України одноголосно! На двох високопоставлених корупціонерів, прямо в залі засідань Кабінету Міністрів наділи наручники і вивели із залу співробітники міліції.

Відносно всіх хто був задокументований на дачі та прийнятті неправомірної вигоди будуть заведені кримінальні виробництва та справи будуть передані до суду.

«Затримання високопоставлених корупціонерів під телекамери на засіданні Кабінету Міністрів – це не спектакль, а щеплення всім хто ще не зрозумів, що українське суспільство більше не потерпить у владі корупціонерів», – сказав у своєму виступі Арсен Аваков.

Всі оперативно розшукові заходи з даного питання проводилися за дорученням і під особистим контролем МВС Арсена Авакова.

«Кримінальне провадження розпочато також МВС і на моє глибоке переконання повинно бути також і закінчено ними та передано в суд без передачі важелів з розслідування в СБУ або в Генеральну Прокуратуру. Так би мовити для чистоти експерименту», – додав Антон Геращенко

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com