image

Герей у складі української команди здобув срібло Кубку світу з фехтування

Національна команда України з фехтування на шпагах у складі Богдана Нікішина, Володимира Станкевича, Анатолія Герея і Максима Хвороста завоювала срібні нагороди Кубка світу в канадському Ванкувері.

У півфіналі Нікішин, Хворост, Герей і Станкевич зустрілися зі збірною Італії. Енріко Гароццо, Паоло Піццо, Марко Фішера і Андреа Сантареллі завжди були не найзручнішими противниками для наших шпажистів. У минулому сезоні національна команда України чотири рази зустрічалася з італійцями на міжнародних турнірах і жодного разу не виграла. Крім того саме італійці залишили наших фехтувальників без фіналу Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро. 

Однак у Ванкувері вдача була вже з українцями. У вирішальному бою Нікішин - Гароццо лідер української збірної на пріоритеті вирвав путівку у фінал для своєї команди. Таким чином, українці здобули перемогу з мінімальною перевагою - 40:39.

У боротьбі за золото турніру українські шпажисти фехтували з чехами, які зуміли зробити справжню сенсацію, вигравши в попередньому турі у 1-го номера світового рейтингу збірної Франції з рахунком 45:44. Протягом усієї зустрічі українці і чеські фехтувальники йшли на рівних. Все вирішилося в останньому бою Богдан Нікішин - Річард Покорний, де лідер чехів завдав на п'ять уколів більше, ніж наш шпажист, і завершив поєдинок із загальним рахунком 40:35. Таким чином, Герей, Хворост, Нікішин і Станкевич могли тішитися лише сріблом командної першості.

Технічні результати:
Шпага чоловіча (командні):
1.Чехія
2. Україна
3. Італія

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com