image

Герей у складі збірної виграв бронзу Кубка світу

28 січня в Німеччині пройшли командні змагання в межах етапу Кубка світу з фехтування на шпагах. Збірній України вдалося потрапити в число призерів цього турніру. Серед четвірки збірників ужгородець Анатолій Герей.

Українська національна команда в складі Богдана Нікішина, Максима Хвороста, Володимира Станкевича і Анатолія Герея стартувала в турі прямого вибування під 4-м номером кваліфікації. В 1/16 фіналу українські шпажисти без проблем розібралися зі збірною Австралії, здобувши перемогу з рахунком 45:28, а далі Станкевич, Нікішин, Хворост і Герей виграли в естонців - 45:23.

У 1/4 турнірної таблиці українці зіштовхнулися з командою Швейцарії. Спочатку боротьба йшла на рівних, але в бою Герей - Хайнцер лідер швейцарців зумів відіграти відразу п'ять очок і вивести свою збірну вперед - 22:17. Цей розрив скоротив Хворост, а Герей, який фехтував у передостанньому поєдинку зустрічі з Пеєром Борськи, надолужив згаяне і зайняв лідируючу позицію - 31:29. Все вирішилося в останньому бою Нікішин - Хайнцер. Незважаючи на те, що український шпажист поступився швейцарцю 4: 5, загальний рахунок зустрічі був на користь збірної України - 35:34. Таким чином, наші фехтувальники стали претендентами на медалі етапу Кубка світу.

На жаль, в наступному турі змагань українці не зуміли зупинити французів, програвши суперникам з рахунком 29:45. Але в боротьбі за бронзу наші спортсмени зуміли реабілітуватися сповна, здобувши впевнену перемогу над китайцями - 36:29.

Шпага чоловіча (командні):
1.Італія
2.Франція
3.Україна

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com