image

Ужгородські фехтувальники здобули дві бронзи на етапі Кубка світу

4-го грудня в Братиславі на етапі Кубка світу з фехтування змагалися змішані команди юніорів-шпагістів. За українську команду виступили двоє представників Закарпаття Артем Матевосов і Дарина Варфоломеєва.

З самого початку змагань українцям було нелегко - кожна перемога давалася важко. В 1/4 фіналу Інна Бровко, Євген Горбачук, Катерина Чорній, Павло Лиманський, Артем Матевосов і Дарина Варфоломеєва з мінімальною перевагою здолали поляків, завершивши зустріч із рахунком 36:35 на свою користь.

За право бути у фіналі українські шпажисти боролися з угорцями. Протягом усього поєдинку наша збірна відставала від опонентів. Переломним моментом став бій Інна Бровко - Кінга Надь, де українцям вдалося відіграти достатню кількість уколів, щоб зробити розрив між суперниками мінімальним - 32:33. Але, на жаль, цього було недостатньо. У вирішальному поєдинку Павло Лиманський - Дьордь Шіклоши, наш фехтувальник не зміг виграти у чинного чемпіона Європи серед юніорів. Зустріч закінчилася з рахунком 37:35 на користь угорської команди. Таким чином, українські спортсмени могли претендувати тільки на бронзу турніру.
У вирішальній для українців зустрічі наші фехтувальники повинні були протистояти росіянам. Спочатку Бровко, Лиманський, Чорній, Матевосов, Варфоломеєва і Горбачук явно поступалися своїм противникам, але Катерині Чорній і Євгену Горбачуку вдалося вивести свою команду в лідери: Євген зумів обіграти Олега Книша, а також Ігоря Коровіна, а Катерина Чорній дала відразу +4 в бою з Іриною Охотніковою. Таким чином, представники української збірної вирвалися вперед. Всі крапки над "і" розставив Артем Матевосов, який утримав цю перевага в фінальному бою з Книшем. Зустріч завершилася перемогою української команди з рахунком 40:38.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com