image

Ужгородський фехтувальник став чемпіоном України U-23

12 червня у Києві відбулися змагання на чемпіонаті України з фехтування на шпагах серед молоді U-23. За підсумками змагань перемогу здобув представник Закарпаття Артем Матевосов (на фото з тренером).

Ужгородець виграв п’ять з шести боїв у попередньому груповому раунді й отримав 11-й номер посіву. Лише один з перших чотирьох суперників зумів нанести підопічному Серія Горецького понад п'ять уколів, а саме у чвертьфіналі його земляк Андрій Кузьма (15:9). Досить впевнено попри негативну статистику попередніх очних зустрічей Матевосов розібрався в 1/2 з харків’янином Андрієм Опанасенком (15:9). А у вирішальному поєдинку під його натиском склав зброю ще один вихованець харківської школи Андрій Деркач (15:6).

Ось як шпажист прокоментував свій переможний виступ:

«Це моя перша і водночас остання перемога на чемпіонаті України U-23. Можна сказати, завершальний акорд у виступах серед молоді. Я радий, що він вийшов таким яскравим і мені вдалося підтримати престиж закарпатського фехтування так само як це робили Анатолій Герей та Сергій Горецький.

Останні чотири бої на турнірі були досить складними, зокрема 1/8, де я зустрівся з земляком Андрієм Кузьмою. Ми тренуємося в одному залі, і він мене добре знає, і я його, але сьогодні удача була на моєму боці. Окремо потрібно зупинитися на півфінальному поєдинку з Андрієм Опанасенком. Я тричі програвав цьому спортсмену у поточному сезоні й ментально мені було дещо некомфортно фехтувати проти нього. Але я зумів перебороти себе і вийшов у фінал. У мене в голові був певний план на бій з Андрієм Деркачем. Але поєдинок склався за іншим сценарієм. Суперник від самого початку занадто поспішав і мені вдалося скористатися його помилками.

Далі підготовка до дорослого чемпіонату України».

ФФЗ

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com