image

ФК «Ужгород» провів найкращий матч у весняній частині аматорського чемпіонату України

Матч 19 туру в підсумку тривав 101 хвилину і завершився унічию.

Підопічні Мирослава Бабяка розпочали досить агресивно і вже на 5-ій хвилині у напрямку воріт Миколи Плетеницького послідувала черга ударів: Олександра Бако, Володимира Дурана, Михайла Дудаша. Але усі вони були заблоковані захисниками.

Господарі відповіли контрвипадом – глибоким пасом на очну ставку із Юрієм Славіком партнери по команді вивели Андрія Слободяна. Загрозу від власних воріт відвів Володимир Дуран – він в останній момент вибив м’яч з-під ніг нападника.

Ужгородці тут же організували дві небезпечні атаки, на вістрі яких діяв Сергій Машталір. Спочатку захисник за попереднім сценарієм завадив 77-ому номеру завдати завершального удару. А згодом, після проходу лівим краєм та потужного пострілу від Машталіра, м’яч опинився у сітці, проте із зовнішньої сторони.

Головна команда обласного центру Закарпаття у цьому матчі показала своє істинне «я»: володіла ігровою і територіальною перевагами, гостріше атакувала, показала бійцівські морально-вольові якості. Такої гри, на жаль, хотіли, але не побачили уболівальники в Ужгороді з «Агроном». До слова про уболівальників – сьогодні обидва фанати клубу: Віктор Понцір та Павло Сочка приїхали до Галича разом із командою. І хоч дочасно, але привітали капітана Юрія Славіка із прийдешнім Днем народження.

У середині першого тайму підопічні Мирослава Бабяка провели дві небезпечні атаки. Спочатку Сергій Машталір знову демонструє хорошу майстерність на власному фланзі, входить в штрафну і прострілює. Однак ні Дудаш, ні Пуканич замкнути не змогли. А згодом досвідчений Адріан пробив пробив метрів із 17-ти – м’яч у кількох сантиметрах просвистів над поперечиною.

На 28-ій хвилині Володимир Дуран на правому краї скинув назад під удар Адріану Пуканичу – знову постріл на останньому рубежі блокує захисник. А в наступній атаці штрафний метрів із 26-ти виконував Бако. З ударом Олександра страж упорався.

Останню третину тайму гра проходила переважно в центрі із невеликою перевагою «Ужгорода». На 41-ій хвилині міг відзначитись Юрій Дрозд – він головою замикав подачу від Пуканича зі штрафного. Вище.

Перший тайм голами так і не увінчався. 0:0. Це була найкраща перша 45-хвилинка у весняній частині аматорського чемпіонату України від «Ужгорода».

А от на старті другого тайму саме господарі могли відкрити рахунок. Богдан Денега із 18-ти метрів добряче потрусив ближню стійку. Певно, подіяв прочухан від Петра Русака у перерві.

Бо на 56-ій хвилині галицькі футболісти поцілили і в поперечину – подачу з лівого краю замкнув Богдан Кримінський. М’яч, облизавши каркас воріт, покинув межі поля.

Ужгородці відповіли ударом з-за меж штрафної від Адріана Пуканича, але він не склав труднощів Миколі Плетеницькому.

На 62-ій хвилині гості залишились у меншості. Друге попередження заробив Станісла Котьо. А ще Юрій Дрозд зазнав травми. Мирослав Бабяк змінив його на Богдана Павлича.

Іван Русин заробив через 5 хвилин, як виявиться згодом, гольовий стандарт. Бездоганно штрафний із 25-ти метрів виконав Адріан Пуканич, відправивши м’яч під ліву хрестовину. 0:1.

А от в захист, після взяття воріт, Мирослав Бабяк делегував В’ячеслава Пінковського, який змінив саме Івана Русина.

У наступних двох епізодах звання героя заслужили Юрій Славік та Олексій Сич. Спочатку капітан ужгородців знівелював вихід віч-на-віч від Андрія Слободяна. А в наступній атаці Олексій Сич вдало постелився у підкаті перед лінією воріт, заблокуваши удар у порожні ворота від Ярослава Кицьки.

На 82-ій хвилині підопічні Петра Русака усе ж зрівняли рахунок. Андрій Драган головою із п’яти метрів розстріляв володіння Юрія Славіка.

Останні 10 хвилин у захисті відсиджувались уже господарі. Сергій Машталір протягнув м’яч своїм флангом, віддав на Павлича, який заробив кутовий. Подачу з корнера замкнув Селещук. Воротар на місці.

А на 90-ій хвилині ужгородці вдруге вийшли уперед. Знову нагадав про себе маестро Пуканич. Сергій Машталір навісив справа – Адріан на дальньому куті штрафної прийняв м’яч, розвернувся і відправив шкіряного у дальню дев’ятку. 2:1.

Арбітр матчу Іван Родін до основного часу додав 8 хвилин. 8 найвалідольніших хвилин у моєму футбольному житті. Але за що 8?

На 95-ій хвилин Андрій Слободян вдруге відновлює статус кво – Андрій Слободян з кількох метрів, після подачі зліва, відправив м’яч у сітку. А на останній хвилині у штрафній «Ужгорода» відбулась справжня пожежа. Знову на допомогу Славіку прийшла стійка.

«Ужгород» відповів проходом Ференцика лівим краєм та ударом від Вадима. Воротар на місці. 2:2.

Підопічні Мирослава Бабяка провели найкращий матч у весняній частині аматорського чемпіонату України, який тривав у підсумку 101 хвилину.

ФК Ужгород

РАХУНКИ, ТАБЛИЦЯ

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com