image

Фещук: Дивує беззаконня в українському футболі

Форвард ужгородської "Говерли" Максим Фещук розказав про проблеми в команді.

 

Максиме, після завершення минулого сезону якісь зміни на краще у вашому клубі відбулися?
- Ні, жодних позитивних зрушень. Нам сказали, що треба почекати ще тиждень, до найближчого вівторка. Уже всі команди вийшли з відпустки, розпочали підготовку до наступного сезону, а ми – в підвішеному стані. Особисто я думаю над умовами розірвання контракту з "Говерлою". Віце-президент клубу (Олександр Шуфрич – авт.) пропонує залишитися. Я би так і вчинив, але тільки за однієї умови: виплати більшої частини боргу. А так, немає про що спілкуватися. Якщо гроші мені не повернуть, звертатимуся у відповідні дисциплінарні інстанції. Взагалі, я не бачу, як "Говерла" далі існуватиме, можливо, її не буде.
Тим не менш, "Говерлі" видали атестат для участі в наступному сезоні
- Не знаю, як могли "Говерлі" видати атестат. Особисто переді мною клуб боргує зарплату 14-й місяць. Мені дуже хотілося б запитати людей, які видають атестати, чим вони керуються і чому не змушують клуби виконувати свої зобов’язання. Віце-президент "Говерли" просить зачекати до наступного тижня, мовляв, є велика ймовірність, що все вдасться вирішити. Але це тільки слова, які ми вже не раз чули.
Чому ж ви раніше не пішли з "Говерли"?
- Головний тренер постійно заспокоював, казав, що все буде гаразд. Зрештою, не було так, що нам платили, платили, а потім різко перестали. Після переходу в "Говерлу" перші півроку взагалі не бачив грошей. Потім у серпні виплатили певні кошти. Ми бачили ситуацію в країні, економічні труднощі й повірили запевненням, що все буде добре. Через певний період знову дали якісь кошти, на Новий рік дали зарплату. У лютому та березні дали частину зарплати. Тобто керівництво показувало, що готове платити. Але, повторюю, заборгованість росте. Не хочу сказати, що 14 місяців не отримую кошти. Востаннє нам давали якісь гроші у квітні, але це навіть не десята частина заробітної плати.
Ви не раз говорили про борги публічно. Керівництво висловлювало претензії через те, що виносите сміття з хати?
- Невже ви вважаєте, що в цій ситуації вони мають право таке говорити? Вони постійно обіцяють й обманюють, тому не мають важелів впливу на мене.
Хіба що звинуватити вас в участі в договірному матчі, як це зробили з деякими гравцями вашої команди
- Можна звинуватити в будь-чому, але при цьому треба мати аргументи. Інакше це буде наклеп.
Ведете з кимось переговори?
- Так, розглядаю варіанти, і керівництво "Говерли" про це знає. Хоча непросто, адже маю чинний контракт з ужгородцями, це заважає працевлаштуватися. Клубу видали атестат, значить, клуб існує. У мене ще півтора року чинна угода з "Говерлою", а те, що мені заборгували зарплату за 14 місяців, нікого не цікавить. Мене беззаконня в українському футболі, м’яко кажучи, дивує. Намагаємося вести якийсь діалог із керівництвом клубу, але відсотків на 90 я там себе не бачу.
Зважаючи на беззаконня в українському футболі, маєте бажання грати за кордоном?
- Чесно кажучи, я не хотів би грати в українському чемпіонаті. Не через клуби, а через федерацію, через людей, які там сидять і керують футболом.

Вголос

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com