image

Футбольний турнір у В. Березному

У великому фут-зальному турнірі присвяченому О. Філіпу перемогли футболісти В. Березного

13—14 грудня у СК «Юність» та «Зенедін» проходили матчі серед спортсменів 2006 р.н. найбільшого на Закарпатті, а, можливо, й на Україні VII дитячого міжнародного турніру з міні-футболу в закритих приміщеннях, присвяченого Заслуженому працівнику фізичної культури й спорту України, видатному закарпатському дитячому тренеру Олександру Філіпу.

Всього на турнір завітало 35 команд з різних областей України, а також із Словаччини та Румунії. Підтримати маленьких вихованців футбольних шкіл прийшли також тренери, батьки та вболівальники футболу. 
Олександр Філіп або ж як його називають вихованці – Шоні-бачі, більшу частину свого життя присвятив футболу, і багато шанувальників гри бережуть в душі образ мудрого, самовідданого, приязного, справедливого наставника, який є для них і залишається прикладом.

Олександр Філіп, подякував за організацію заходу і побажав юніорським командам, які зіграють у фіналі, красивих голів і незаперечних перемог: 

«Саме у спорті виховується дух як людини, справедливої й чесної, так і патріота своєї Батьківщини. А тому я прийняв для себе досить відповідальне рішення - розвивати футбол на Закарпатті. І хоча нині вже багато чого зроблено мною та ще набагато більше треба зробити. Те, що у фінал вийшли чотири закарпатські команди, в черговий раз доводить про добре пророблену тренерську роботу і про ініціативність молоді, про її бажання грати, демонструвати свою активність, бажання пропагувати здоровий спосіб життя та перемагати. Плани щодо розвитку дитячого футболу є, але я задоволений і тим, що виховав не одне покоління тренерів і футболістів, які живуть футболом і розвивають його в нашому краї. Я вдячний всім, хто грає у цей великий спорт і пишаюся вихованцями, які досягли вагомих успіхів» , - наголосив Олександр Філіп. 

Перше місце на турнірі розігрували «Фаворит» (В.Березний) та «Зінедін» (Ужгород). Матч пройшов у цікавій, впертій боротьбі та завершився перемогою команди В.Березного з рахунком 2:0, яка отримала кубок переможця. У матчі за III місце зійшлись ФК «Карпати-Прогрес» («Львів») та «Зміна» (Київ). Основний час гри завершився з рахунком 4:3 на користь ФК «Зміна». 

Оргкомітет визначив і найкращих гравців у своїх номінаціях: 

- Воротар (Анатолій Ігнатей «Зінедін») 
- Захисник (Володимир Антонюк «Карпати-Прогрес» Львів) 
- Півзахисник (Ярослав Караман «Фаворит» В.Березний) 
- Нападник (Плеяту Рареш «Тампа» Брашов, Румунія) 
- Кращий гравець (Мирослав Бабяк «Зінедін») 
- Бомбардир (Данаїл Товстик «Оболонь-Зміна» Київ) 

Закарпатський кореспондент, фото  lobda.at.ua.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com