image

"Говерла" погодиться на варіант з 12-ти команд в УПЛ

Відбулося засідання робочої групи, що визначає формат наступного сезону в УПЛ. Українським клубам біло запропоновано три варіанти проектів чемпіонату за участю 12-ти команд. Саме за таку кількість команд у Чемпіонаті виступає більшість членів Прем'єр-ліги. Проти — представники «Говерли».

В’ячеслав Грозний: «Я прихильник чемпіонату, в якому б грали 16 команд. Але потрібно розуміти: ніхто штучним чином не підлаштовувати чемпіонат під необхідну кількість учасників. Ніякого тиску не було, кожен висловлював свою думку з різних питань. Кількість учасників? Якщо не знаєш, як поступати - дій за законом. Відкрийте регламент УПЛ сезону 2015/2016, там написано: «У сезоні 2016/2017 буде 14 команд, вилітає остання, а її місце займає перша команда ПФЛ. Якщо клуби підуть на збільшення кількості учасників, а не на зменшення, там все також розписано. Про 12 команд в регламенті мова взагалі не йде, це буде грубим порушенням. Можу сказати, що все залежатиме від підсумків атестаційної комісії, яка пройде в кінці березня. Скільки клубів пройде атестацію — стільки буде грати. Але ми готові на всі варіанти. Але штучно виганяти когось з Прем’єр-ліги — це неправильно».

Якщо команди погодяться на формат із 12-ти команд, то їм буде запропоновано обрати із трьох варіантів.

У першому варіанті сезон складається з двох етапів. У першій частині чемпіонату проводяться два кола (22 туру). У другій — команди виступають у двох групах по шість команд у кожній і знову грають два кола. Таким чином кожна команда проведе по 32 матчі.

У другому варіанті чемпіонат складається з трьох кіл. У підсумку команди зіграють 33 поєдинки за сезон.

Третій варіант передбачає два етапи, як це запропоновано у першому варіанті. Відмінність полягає в тому, що на другому етапі команди діляться на три групи (по чотири в кожній) і також грають у два кола. У даному варіанті команди зіграють по 28 матчів.

***

Наступне засідання робочої групи збереться 5 лютого, але остаточне рішення стосовно формату нового сезону буде прийняте після отримання проходження атестації клубів. Очікується, що клуби, які не погасять борги до 27 березня, не отримають атестати на сезон 2016/2017.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com