image

«Говерлі» дозволили грати у Прем’єр-лізі

У неділю ужгородці приймуть "Дніпро".

Вдев’яте участь у ньому візьме ужгородська команда. За підсумками минулого сезону «Говерла» була 12-ю серед 14 команд. Незважаючи на прохідне місце, команду могли позбавити права участі у змаганнях через заборгованість. Лише учора рішенням Виконкому ФФУ «Говерлі» дозволили грати в наступному сезоні. Ужгородський клуб встиг розрахуватися з боргами перед ФФУ до початку сезону, як це передбачалося в попередніх домовленостях. У «Говерли» залишаються не закритими борги за 2014 рік перед гравцями та тренерами — до кінця року клубом мають бути здійснені відповідні платежі. Крім того «Говерла» боргує колишньому тренерові Олександрові Севидову, якому клуб програв справу у Спортивному арбітражному суді.

Як і в попередньому сезоні, в турнірі змагатимуться 14 команд. Поповнять Прем’єр-лігу «Олександрія» та дніпродзержинська «Сталь». Остання до цього виступала лише у Другій та Першій лігах. Донецький «Металург» заявив про банкрутство і знявся з чемпіонату, тому з 14 команд, що грали в минулому сезоні вибуває тільки одна — маріупольський «Іллічівець», що завершив чемпіонат останнім.

«Говерла» в новому сезоні гратиме без низки досвідчених гравців, як-от Шацьких, Фещук, Полянський, Герасим’юк та інші. Поповнення команди очікується в основному за рахунок орендованих гравців від київського «Динамо». На даний момент є підтвердження про підписання контрактів із «Говерлою» 11 виконавців — усі динамівці: Євген Чумак (19 років, півзахисник), Віталій Каверін (24 роки, нападник), Сергій Люлька (25 років, захисник), В’ячеслав Лухтанов (20 років, захисник), Дмитро Хльобас (21 рік, нападник), Павло Полегенько (20 років, півзахисник), Олексій Савченко (21 рік, півзахисник), Віталій Гемега (21 рік, півзахисник), Олексій Хобленко (21 рік, нападник), Орест Кузик (20 років, нападник), Андрій Цуриков (22 роки, півзахисник).

У неділю в рамках 1-го туру «Говерла» прийматиме «Дніпро», початок зустрічі о 19.30. У минулому сезоні в обох матчах між командами зафіксовано нічиї — 1:1, 0:0.

1-й тур
17 липня, п’ятниця:
«Металург» (Запоріжжя) — «Зоря» (Луганськ) — 0:6.
18 липня, субота:
«Олімпік» (Донецьк) — «Чорноморець» (Одеса) — 2:2,
«Металіст» (Харків) — «Карпати» (Львів) — 2:0,
«Ворскла» (Полтава) — «Волинь» (Луцьк) — 1:1.
19 липня, неділя:
«Шахтар» (Донецьк) — «Олександрія» — 2:0,
«Говерла» (Ужгород) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) (19.30. «Футбол 2»),
«Сталь» (Дніпродзержинськ) — «Динамо» (Київ) (19.30. «Футбол 1»).

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com