image

Грозний: "Говерла" ще не пробивала пенальті

Через відбіркові матчі збірних до ЧЄ-2016 в чемпіонаті України з футболу серед команд прем’єр-ліги виникла тритижнева пауза. Як "Говерла" використає цей проміжок часу дізнавався журналіст клубної прес-служби у В’ячеслава Грозного.

– В’ячеславе Вікторовичу, як команда проводить вимушені канікули в чемпіонаті?

– Після короткої відпустки команда зібралася в Ужгороді 24 березня й відновила тренувальний процес. Враховуючи те, що наші п’ятеро футболістів викликані в різні збірні: Серж Акакпо – до збірної Того, Віталій Ягодініскіс 31 березня гратиме за збірну Латвії в товариському матчі проти нашої збірної, Тарас Качараба в складі юнацької збірної U-20 поїхав до Туреччини на тренувальний збір, молодий хорват Лоренцо Шіміч відбув у розташування своєї юнацької збірної U-19, а Дмитро Хльобас – в молодіжну збірну України. Вони повернуться до розташування «Говерли» лише 1 квітня й відповідно не встигнуть відновитися до 3 квітня, коли гратимемо у 18-му турі з донецьким «Олімпіком». На жаль, жоден з них не буде тренуватися за ці два тижні в складі команди, вважаю, що це неправильно. Нашим керівним футбольним органам слід внести зміни й заборонити в Регламенті після матчів збірних грати через два дні поєдинки чемпіонату. З цього приводу зверталися з проханням до прем’єр-ліги перенести матч на день пізніше, або хоча б змінити час поєдинку, щоб нам зручно було виїхати після матчу потягом до Ужгорода. Однак, на жаль, нас чомусь не хочуть чути в керівних футбольних структурах. Напевно, ми єдина команда прем’єр-ліги, яка ще в цьому сезоні не виконувала пенальті, хоча мінімум 8 разів арбітри мали слушну нагоду ставити одинадцятиметрові в бік воріт суперника. Таке ставлення – неприйнятне, має бути однакове відношення до всіх команд.

Також у нас чимало футболістів, які проходять реабілітацію й відновлення, працюють за індивідуальною програмою підготовки.

– Чи планує «Говерла» зіграти контрольні матчі впродовж цього «вікна»?

– Розглядаємо можливість виїзду в сусідню Угорщину, якщо більшості гравцям встигнуть зробити візи. Також розглядаємо в можливі спаринг-партнери команди, які територіально найближчі до нас – стрийську «Скалу», тернопільську «Ниву», львівські «Карпати». До кінця тижня будемо знати напевне, хто з них стане нашим суперником у товариському матчі.

– У розташуванні «Говерли» з’явилися кілька новачків, які зараз тренуються з командою. Чи можете надати про них більше інформації?

– Наразі не хочу називати їхні прізвища допоки вони не будуть заявлені. Окремі з них проводили збори з нами в Туреччині, але через проблеми з документами триває процес працевлаштування гравців-іноземців.

– В п’ятницю (інтерв’ю проводилося в середу, 25 березня)на нашу збірну чекає непростий поєдинок зі збірною Іспанії. Ваші прогнози результату матчу, як досвідченого футбольного експерта ?

– Ми всі патріоти й завжди повинні вірити в перемогу наших хлопців і маємо працювати для того, щоб наші збірники демонстрували якісний футбол. Постійно наголошував, щоб календар матчів другої половини сезону був підлаштований під збірну, щоб забезпечити оптимальну підготовку для команди Михайла Фоменка. Щодо самого матчу, то певен, що Україна переможе з різницею в один м’яч. Наша команда краще присенгує, швидше переходить від оборони до атаки. Всі знають, що іспанці більш технічні, вони вміють подовгу контролювати м’яч, але нам і не потрібно боротися за його контроль, достатньо щільно зіграти з противником. Наші козирі – це стандарти, підключення захисників Артема Федецького, Євгена Хачеріді, які добре грають головою. Та й націлені на атаку футболісти – Руслан Ротань, Андрій Ярмоленко, Роман Зозуля, Євген Коноплянка можуть принести бажаний результат для нашої команди.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com