image

СК «Юність» І-й відкритий турнір із міні-футболу серед ветеранів

17 грудня 2014 року в ужгородському СК «Юність» пройде І-й відкритий турнір із міні-футболу серед ветеранів (40 років і ст.)

Турнір присвячений  пам'яті (22. 12. 1947 р. н. — 19. 04. 2014 р. с.) екс-капітану та тренеру ФК «Говерла», дитячому наставнику, рекордсмену щодо зіграних календарних ігор (471) за команди майстрів Закарпаття («Карпати» Мукачево та «Говерла» Ужгород») Юрію Івановичу Чиркову

Гадаю, що не потрібно нагадувати ким був для мукачівських «Карпат» і особливо для ужгородської «Говерли», місцевої СДЮШОР управління у справах молоді та спорту ОДА та Перечинської ДЮСШ цей розсудливий та цікавий гравець, а відтак грамотний та порядний фахівець, а також тактовний і ввічливий дитячий наставник. Скромний, завжди елегантний, доброзичливий, розважливий, але небалакучий Юрій Чирков був професіоналом всюди: на футбольному полі, з капітанською пов’язкою, на тренерському містку у командах майстрів, серед дітвори, яка «гризла» футбольну науку у дитячих спортивних школах. Тактовний і привітний, щирий і відвертий — такого його запам’ятали журналісти та тисячі уболівальників із якими він завжди знаходив годину-другу, аби поспілкуватися. Словом, коли мова заходить про Юрія Івановича, то слова Людина, Футболіст, Тренер потрібно писати з великої літери. 
Тому на дебютний турнір його пам’яті обов’язково прийдуть перш за все його партнери з легендарного ФК «Говерла» Ужгород зразка 1972 р.: кращий бомбардир за всю історію закарпатського футболу Микола Русин, надійні захисники Степан Гаджа та Степан Войтко, півзахисники Іван Качур, Іван Вернер та володар гарматних ударів Йосип Бордаш, форварди-віртуози майстри спорту СРСР Степан Варга та Томаш Пфайфер, Микола Тимчак. А на футбольному майданчику ми знову побачимо гравців, які свого часу грали з Юрієм Івановичем або були в команді майстрів, яку він тренував: Олександр Когутич та Володимир Васютик, Михайло Ловска, Йосип Микуланинець, Петро та Мирослав Решки, Василь Мартиненко, Антон Лендєл, Віктор Зубанич, Томаш Пфайфер, Тарас Тулайдан, В’ячеслав Пінковський, Василь Мигович, Олег Яворів, Іван Курильцьо, Юрій Якубик, Антон Свирида, Сергій Гецко, Антон Тіма, Володимир Вачіля, Олександр Грабар, Юрій Костик, а також Олександр Переста, Віктор Ряшко, Олександр Ремез, Євген Качур, Віктор Вакула, Віктор Дичка, Валерій Цап, Іван Дуран, Юрій Мандич та інші. З поміж почесних гостей на урочисте відкриття турніру, яке відбудеться о 12-ій годині, оргкомітет Меморіалу запросив весь керівний склад Федерацій футболу Закарпаття та міст Ужгорода й Мукачева, ФК «Говерла» Ужгород на чолі з почесним президентом І. Ю. Шуфричем, генеральним директором І. Т. Шіцом та начальником команди, змс СРСР, колишнім тренером ужгородців у 1970 році (у ній грав і Ю. Чирков) В. Турянчика, журналістів та інших. 
Як данина пам’яті про легенду закарпатського футболу Ю. І. Чиркова журналіст В. Гаджега та літописець королівського спорту М. Лозюк підготували книжку з символічною назвою «Капітан «Говерли». 
Під час урочистого відкриття Меморіалу відбудеться її презентація. 
Турнір пеам’яті Ю. І. Чиркова проводиться під егідою Федерації футболу Закарпаття, депутатів міських рад Ужгорода та Мукачева, Закарпатського обласного відділення НОК України, ФК «Говерла», ветеранів ФК «Мукачева», родини Чиркових, його земляків з Королева, а також усіх тих, хто разом із ним «кував» срібні нагороди далекого 1972 року у складі головної команди Срібної Землі, хто грав у командах майстрів, де тренером був шанована в Ужгороді та області ця напрочуд порядна й поважна Людина. 
НА ФОТО. 1972 рік. Ужгородський стадіон «Авангард» На світлині справа капітан «Говерли» Юрій Чирков.

Василь Гаджега, голова асоціації спортивних журналістів Закарпаття

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com